Dogecoin zou ook moeten overschakelen naar proof-of-stake, aldus Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft in een recente Twitter AMA zijn gedachten gedeeld over de toekomst van Dogecoin (DOGE). Tijdens de discussie toonde Buterin interesse in de mogelijkheid dat de blockchain van Dogecoin overschakelt van een Proof-of-Work (PoW) naar een Proof-of-Stake (PoS)-consensus.

Als onderdeel van een Twitter-experiment opende Buterin een gesprek met zijn 268 Twitter-volgers. Tijdens deze thread stelde de CEO van Three Arrows Capital, Zhu Su, een vraag met betrekking tot een mogelijke samenwerking tussen Ethereum en Dogecoin. Concreet vraagt ​​hij naar eventuele kansrijke ideeën die zouden voortkomen uit de samenwerking.

Hier reageerde Buterin op door aan te geven dat hij hoopt dat DOGE zal overschakelen naar een PoS-consensus. Hij voegde eraan toe dat hij hoopt dat dit zal gebeuren met de code van Ethereum. Wat betreft de jaarlijkse PoW-uitgifte van 5 miljard per jaar, zei Buterin dat dit niet mag stoppen. In plaats daarvan zei hij dat het beter zou zijn om het geld in een of andere DAO te stoppen. Op deze manier kan het geld goede doelen blijven stimuleren en kan het project dus vooral doorgaan met zijn ‘do good’-agenda.

Gelukkig is het project ook actief bezig om het project te versterken en de meme-munt terug te brengen naar zijn vroegere gloriedagen. Zo begon ongeveer 3 weken geleden de stichting Dogecoin met de naam van DOGE te herstellen. Daartoe heeft zij een raad van adviseurs opgericht en een daarvan is Vitalik Buterin. Toen dit nieuws naar buiten kwam, waren velen blij om het te horen. Veel grote investeerders zoals Elon Musk en Mark Cuban geloven namelijk in DOGE en zijn gemeenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!