Crypto-analisten leggen uit waarom Ethereum op lange termijn boven $10.000 zal stijgen

Cryptocurrency-handelaar Lark Davis, ook bekend als @TheCryptoLark, heeft verschillende belangrijke redenen aangegeven waarom de Ethereum (ETH) koers op lange termijn boven $10.000 zal stijgen.

Lark Davis is al een lange tijd optimistisch over de Ethereum koers. Zo gaf hij in mei van dit jaar al aan dat Ethereum koers met 6x kan stijgen. Onlangs merkte Davis op dat drie belangrijke drijfveren kunnen helpen om de Ethereum koers boven $10.000 te duwen.

  1. De stijgende vraag naar ETH vanwege de toenemende populariteit van gedecentraliseerde finance (DeFi) en non fundigble tokens (NFT’s)
  2. Afnemend marktaanbod als gevolg van aanhoudende accumulatie door investeerders
  3. Het mechanisme voor het verbranden van transactiekosten met de EIP-1559 upgrade die op 5 augustus werd gelanceerd als een van de vijf Ethereum verbeteringsvoorstellen (EIP’s).

“Ethereum lange termijn zal gemakkelijk 5 cijfers bereiken, stijgende vraag, dalend aanbod en een eeuwigdurend koop- en verbrandingsmechanisme zijn raketbrandstof”, aldus Davis.

Een andere crypto-analist die ook enorm bullish is op Ethereum, is de gastheer van het populaire crypto-gerelateerde YouTube-kanaal Coin Bureau. In een video die hij deze maand uitbracht, zei hij dat de “ETH-bull niet zonder brandstof komt te zitten”. Hij zei:

Het is moeilijk om naar al deze fundamentele factoren te kijken en niet ongelooflijk optimistisch te zijn over de toekomst van Ethereum. De Londense hard fork heeft laten zien hoe soepel de Ethereum-gemeenschap fundamentele protocol-upgrades kan uitvoeren. Met die proof-of-stake-fusie zullen we zien dat ETH ultrasound geld wordt, geld dat jaar na jaar, dag na dag, blok voor blok een leeglopende voorraad zal hebben.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

En het lijkt erop dat het grootste deel van de cryptogemeenschap het daarmee eens is. ETH wordt bewaard in portemonnees en verwijderd van de open markt. Het wordt vastgehouden als een zeldzame waarde-opslag die over een jaar veel minder beschikbaar zal zijn. Instellingen verzamelen steeds meer ETH. Dit is iets dat ik niet snel zie vertragen. 

Verder is de gastheer van Coin Bureau van mening dat de Ethereum koers eind dit jaar tot $7.000 kan stijgen. De analist gaf zelfs aan dat het op de lange termijn niet gek is om te denken dat ETH $17.000 zou kunnen bereiken. Hij zei:

Als ETH $17.000 zou zijn, zou het een marktkapitalisatie hebben die gelijk is aan die van Microsoft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!