Watford FC gaat het komende seizoen met Dogecoin op shirts spelen

Spelers van het Engelse voetbalteam Watford FC zullen in het nieuwe Premier League seizoen Dogecoin (DOGE) op hun shirts dragen, volgens de Britse sportoutlet The Athletic. Dogecoin zal op alle drie de Watford voetbalshirts zichtbaar zijn.

De samenwerking tussen Watford en de site voor sportweddenschappen en crypto-casino Stake.com levert de Engelse voetbalteam £700.000 ($970.500) op. Bovendien zal Watford FC worden betaald in cryptocurrency. Stake.com wil ook 10 miljoen DOGE weggeven (ter waarde van $2 miljoen) om de samenwerking meer onder de aandacht te brengen.

Dogecoin is nog nooit eerder gezien in spraakmakende sportevenementen in het Verenigd Koninkrijk. Dit zal dus de eerste keer zijn waarbij de Shiba Inu, een Japans hondenras, zijn weg vindt naar sportstadions.

Niet de eerste cryptodeal voor Watford FC

De deal met Stake.com is niet de eerste cryptosponsering van Watford. Het Engelse voetbalteam droeg gedurende het voetbalseizoen 2019-2020 shirts met Bitcoin om de cryptocurrency te promoten. Dat was onderdeel van een contract met Sportsbet.io, een andere site voor sportweddenschappen.

Watford FC speelde van 2015 tot 2020 in de Engelse Premier League en bereikte in 2019 de finale van de FA Cup. De club kreeg in 2020 echter te maken met degradatie en moest spelen in het Championship. Toch staat de club dit jaar na slechts één seizoen in de tweede klasse weer in de top.

Engelse voetbalteam krijgt bonussen uitbetaald in BTC

Naast Watford FC heeft ook Southampton FC onlangs een driejarige overeenkomst met Coingaming Group getekend, waardoor Sportsbet.io nog steeds shirtsponsor zal blijven. Hierdoor ontvangen spelers van Southampton FC hun jaarlijkse prestatiebonus in BTC.