Watford FC zet Bitcoin logo op shirt en accepteert BTC

Het Bitcoin (BTC) symbool verschijnt straks op de mouw van Watford Football Club spelers. Het team accepteert de cryptocurrency ook als betaling voor zijn merchandise.

De voetbalclub heeft op 12 september op haar website gepubliceerd dat het beroemde Bitcoin “₿” logo zal verschijnen op de uniformen van de spelers, nadat zij een partnership zijn aangegaan met Sportsbet.io.

Voordelen van cryptocurrency

Volgens de aankondiging zal het logo deel uitmaken van een campagne om de naamsbekendheid van Bitcoin te verbeteren en om het publiek te informeren over de voordelen van cryptocurrency.

Justin Le Brocque, verantwoordelijk voor marketing bij Sportsbet.io, zei het volgende:

“Enkele van de grootste uitdagingen waar wij, en anderen zoals wij voor staan, is het verhogen van het bewustzijn, het wegnemen van gemeenschappelijke mythen rond crypto’s en het informeren van het publiek over de voordelen en kansen van cryptocurrencies.”

Hij ging verder met:

De crypto community heeft ons vanaf het begin enorm gesteund, dus het Bitcoin-logo op de mouw plaatsen voelt als een leuke manier om iets terug te doen en tegelijkertijd onze steun te tonen.”

De geaccepteerde norm uitdagen

Scott Duxbury, voorzitter en CEO van Watford FC, zei het volgende:

“Het Bitcoin-logo op een Premier League-shirt plaatsen is iets dat de geaccepteerde norm uitdaagt. We zijn enthousiast over de partnership en het potentieel voor nieuwe wereldwijde gesprekken die het zou kunnen starten.”

Het geld voor de sponsoring wordt middels een crowdfund opgehaald en iedereen kan in Bitcoin bijdragen, om zo gebruik te maken van de voordelen die de sponsorship biedt. Daarnaast kan er geboden worden om toegang te krijgen tot een openbare LED-ruimte die live wordt getoond tijdens wedstrijden, voor gebruik te maken van de speciale Bitcoin box (voor 8 personen) en je kan exclusieve Watford FC-merchandise met Bitcoin kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!