Ethereum

Ethereum-netwerk verbrandt meer dan $100 miljoen door EIP-1559

Jullie hebben vast allemaal wel meegekregen dat EIP-1559 vorige week geïmplementeerd is op het Ethereum-netwerk. Deze langverwachte upgrade zorgt voor een fikse vermindering van de transactiekosten op het netwerk, aangezien het de ingestelde basis fee verbrandt. Dit is ook één van de redenen waarom analisten/marktwaarnemers zo bullish zijn op de nieuwe upgrade van Ethereum. Zo zei Kevin O’Leary het volgende hierover:

“Het introduceerde een zeer belangrijke verandering in de theorie van het monetair beleid. Blijkbaar gaan de vergoedingen die gebruikers betalen om transacties te verzenden naar de miners, maar na deze verbetering zullen de kosten in plaats daarvan worden verbrand. Als je dit combineert met EIP-3675, die het netwerk overschakelt naar proof of stake, en het komt in een paar maanden, wordt Ethereum deflatoir.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Dit betekent dat het aantal bestaande munten zal beginnen af te nemen. Als Bitcoin gezond geld is vanwege het plafond van 21 miljoen munten, geniet Ethereum nu van hetzelfde voordeel. Ethereum zal worden gezien als een traditioneel bedrijf en het zou zo kunnen worden geanalyseerd.”

Als we naar de data kijken, kunnen we duidelijk zien dat EIP-1559 al een groot effect heeft op de voorraad van Ethereum. Zo is duidelijk geworden dat het Ethereum-netwerk tot nu toe meer dan $100 miljoen aan ETH verbrand sinds de introductie van het mechanisme. Volgens de website WatchTheBurn is tot nu toe 32.276 ETH vernietigd sinds de upgrade.

Dit vertegenwoordigt ongeveer de helft van de hoeveelheid ETH die in deze tijd aan miners is uitgegeven als beloning voor het maken van blokken (en het verwerken van transacties). In deze periode is ongeveer 62.031 ETH (ongeveer $195 miljoen) uitgegeven.

De upgrade verdubbelde echter ook de maximale Ethereum-blokgrootte. Blocks kunnen nu transacties accommoderen die in totaal tot 30 miljoen aan gas bevatten, in plaats van de vorige limiet van 15 miljoen. Dit is bedoeld om te helpen bij perioden van grote vraag. Ondanks deze wijziging is de basisvergoeding ontworpen om de blokgrootte naar de 50% te laten neigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN