Coinbase gebruikers kunnen nu crypto kopen met Apple Pay

Crypto-exchange Coinbase heeft donderdag de ondersteuning voor Apple Pay bekendgemaakt. iPhone gebruikers kunnen BitcoinEthereum en andere cryptocurrencies kopen met een Visa- of Mastercard betaalpas die gekoppeld is aan Apple Pay.

“Vandaag introduceren we nieuwe en naadloze manieren om crypto-aankopen mogelijk te maken met gekoppelde debetkaarten aan Apple Pay en Google Pay. Ook zullen directe uitbetalingen tot $100.000 per transactie 24/7 beschikbaar zijn”, aldus een blogpost van Coinbase op donderdag.

Hoewel Coinbase in juni aankondigde dat gebruikers vanaf nu hun Coinbase Card kunnen gebruiken in combinatie met Apple Pay, is de functionaliteit nu uitgebreid naar iedereen met een Mastercard- of Visa betaalpas. Android gebruikers zullen volgens Coinbase moeten wachten tot later dit najaar, wanneer het bedrijf zal integreren met Google Pay voor Visa- en Mastercard-betaalpassen. Coinbase zei:

Later dit najaar kun je crypto kopen met Google Pay, een veilige, eenvoudige en beveiligde manier van betalen die maandelijks door meer dan 150 miljoen mensen in 40 landen wordt gebruikt.

Verder gaat de exchange directe uitbetalingen aanbieden via Real Time Payments (RTP), waardoor klanten in de VS met gekoppelde bankrekeningen direct en veilig tot $100.000 per transactie kunnen uitbetalen. RTP is een service die door de meeste van de grootste Amerikaanse commerciële banken wordt gebruikt en die vrijwel directe overboekingen tussen verschillende financiële instellingen mogelijk maakt.

Coinbase neemt crypto data aggregator Zabo over

Gisteren plaatsten wij een artikel waarin we bekendmaakten dat Coinbase de overname van de crypto data aggregator Zabo heeft aangekondigd. Het bedrijf stelt fintechs en financiële dienstverleners in staat om verbinding te maken met crypto-beurzen, portefeuilles en protocollen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!