Crypto Nieuws

Coinbase neemt crypto data aggregator Zabo over

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft de overname van de crypto data aggregator Zabo aangekondigd. Het bedrijf stelt fintechs en financiële dienstverleners in staat om verbinding te maken met crypto-beurzen, portefeuilles en protocollen. Zabo kondigde het nieuws gisteren aan en zei dat het zich bij Coinbase aansluit om zijn missie om crypto naar de mainstream te brengen, voort te zetten. Mede-oprichter Alex Treece zei dat de Coinbase-deal naar verwachting eind deze maand zal worden afgerond. Hij onthulde dat het hele kernteam van Zabo, bestaande uit 10 mensen, naar Coinbase verhuist.

Wat is Zabo?

Zabo, opgericht in 2018, biedt API’s of software waarmee financiële applicaties verbinding kunnen maken met crypto-accounts van gebruikers. Het aanbod van Zabo kan worden vergeleken met Plaid, waardoor applicaties verbinding kunnen maken met de traditionele bank- en effectenrekeningen van gebruikers. Met Zabo kunnen gebruikers verbinding maken met elke crypto-beurs of portemonnee en hun saldo en transactiegeschiedenis volgen.

Zabo heeft tot nu toe $3,5 miljoen opgehaald bij investeerders, waaronder Moonshots Capital, Blockchange Ventures en Digital Currency Group. Moonshots Capital mede-oprichter en algemene partner Craig Cummings noemde de Coinbase-deal een “enorme mijlpaal” voor Zabo en een “succesvolle exit” voor het durfkapitaalbedrijf.

Niet de eerste overname

Coinbase heeft door de tijd heen verschillende crypto-bedrijven overgenomen om zijn positie te versterken, waaronder crypto-handelsbedrijf Tagomi, crypto-bewaarbedrijf Xapo’s institutionele bedrijf, blockchain-analysebedrijf Neutrino, crypto-staking-infrastructuurprovider Bison Trails, crypto-gegevensprovider Skew en crypto-handelsuitvoeringsplatform Routefire. We zijn dan ook benieuwd wat voor plannen de beursgigant met Zabo heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN