Cardano-oprichter reageert op kritiek vanuit de gemeenschap

Cardano-oprichter en IOHK (Input Output Hong Kong) CEO Charles Hoskinson heeft in een recente video gereageerd op de critici die de voortgang van het blockchain-project hebben bekritiseerd.

Critici trekken Cardano (ADA) in twijfel

Afgelopen week werd de oprichter van Cardano (ADA) bekritiseerd vanwege zijn eerdere beloftes van één jaar geleden. Zo voorspelde Hoskinson vorig jaar dat er momenteel al “honderden activa”, “duizenden DApps” en “velen interessante projecten” op Cardano zouden draaien. Tot op heden is deze voorspelling echter niet uitgekomen. Een Twitter-gebruiker, bekend als Undervalued Cryptos, zei het volgende:

“Ok, dus @IOHK_Charles voorspelde dit een jaar geleden (verwijzend naar de bovenstaande tweet).

Update: Geen activa op $ADA, vergeet die duizenden DApps, geen enkele DApp op ADA, slechts 1-2 projecten aangekondigd die werken aan ADA

@IOHK_Charles wat is er met je voorspellingen gebeurd? Wat is nu de voorspelling voor volgend jaar?”

Daarnaast reageerde de bekende Ethereum-voorstander en eigenaar van This Week in Ethereum, Evan Van Ness, ook door het aantal transacties op het Cardano-netwerk onder de loep te nemen in verhouding tot de marktkapitalisatie. Hij zei het volgende:

https://twitter.com/evan_van_ness/status/1409965740631920641

“Beseffen mensen dat Cardano amper 20.000 transacties per dag doet? Toch heeft ADA een waardering van $63 miljard, ondanks nul tractie een volle vijf jaar na zijn initiële muntaanbieding (ICO). Dat is een waardering van $1,93 miljoen per dagelijkse transactie.”

Binance

Charles Hoskinson reageert op de kritiek

De critici trokken de aandacht van Hoskinson, die rechtstreeks reageerde op Undervalued Cryptos.

Hoewel Cardano de smart contract-functionaliteit nog moet lanceren, wees Hoskinson op het plan van IOHK om op blockchain gebaseerde ID’s naar studenten in Ethiopië te brengen, het aantal non-fungible tokens (NFT’s) op Cardano en de hoeveelheid waarde die op het netwerk wordt gestaked als tekenen dat Cardano bloeit:

“Eerlijk gezegd hebben we dat soort tractie. Er zijn tienduizenden activa, meer dan $10 miljoen aan NFT’s, denk ik, verkocht, als we correct tellen, in het hele Cardano-netwerk. Alles bij elkaar genomen is het ecosysteem behoorlijk gezond en levensvatbaar. En sinds die tijd van de voorspelling vorig jaar, hebben we een verdrievoudiging van de bevolkingsomvang van Cardano gezien en natuurlijk ook veel waardeopbouw. We zijn het nummer één gestakede netwerk in de hele ruimte. Nummer één voor vastleggingen…

Degenen die kritiek uiten op dit project zijn op dit moment ofwel slecht geïnformeerd of kwaadaardig. Cardano blijft een van de snelstgroeiende, meest stabiele, meest volwassen en systematische cryptocurrency-projecten, en we blijven een van de top die wordt genoemd op elke sociale maatstaf in onze branche.

En je kunt zien dat elke week vooruitgang wordt geboekt, elke week ontwikkeling wordt gedaan en mensen erover praten op Twitter, op Reddit, op Telegram, met hun eigen projecten en een zeer levendig ecosysteem.”

Hoskinson gaf verder aan dat er veel applicaties op Cardano zullen worden uitgerold zodra het Alonzo smart contract mainnet wordt gelanceerd, wat naar verwachting in augustus zal gebeuren:

“We gaan veel apps zien ontwaken op het netwerk en een heel groot ecosysteem zien groeien. Er zijn al veel plannen voor native tokens, zoals SingularityNET. Veel [gedecentraliseerde financiële] applicaties die eraan komen … Let niet op de storing. Volg de feiten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!