Cardano Ethiopische regering

Cardano gaat samenwerken met Ethiopische regering

Het ontwikkelingsbedrijf achter het populaire blockchain-project Cardano (ADA), Input Output Hong Kong (IOHK), heeft een samenwerking aangekondigd met de Ethiopische regering om de onderwijssector van het land te digitaliseren.

In een recent geplaatste blogpost gaf IOHK’s directeur voor Afrikaanse operaties John O’Connor aan dat het blockchain-bedrijf zijn gedecentraliseerde identiteitsoplossing, genaamd Atala PRISM, zal inzetten op duizenden scholen in Ethiopië, die zal worden gebruikt om “cijfers digitaal te verifiëren, schoolprestaties op afstand te volgen en onderwijs en werkgelegenheid te stimuleren”. De publicatie gaf het volgende aan:

“Dit zal alle studenten voorzien van door blockchain geverifieerde digitale kwalificaties om frauduleuze universitaire en baan sollicitaties te verminderen, en de sociale mobiliteit te vergroten doordat werkgevers de cijfers van alle sollicitanten kunnen verifiëren zonder externe bureaus.”

De samenwerking tussen IOHK en de Ethiopische regering zal zich in eerste instantie concentreren op 3.500 scholen, 5 miljoen studenten en 750.000 docenten als onderdeel van de digitale transformatiestrategie van het land. In de toekomst is het echter de bedoeling dat het op blockchain gebaseerde nationale identiteitssysteem ook gebruikt zal worden op de rest van de onderwijsinstellingen.

“Het project zou uiteindelijk kunnen worden uitgebreid naar universiteiten waar diploma’s ook digitaal worden geverifieerd op de Cardano-blockchain, waardoor werkgevers de authenticiteit van de opleidingsgegevens van sollicitanten gemakkelijk kunnen valideren.”

In december liet de oprichter van Cardano en IOHK, Charles Hoskinson, al doorschemeren dat er grote aankondigingen aan zaten komen met betrekking tot Ethiopië, aangezien de blockchain-firma plannen heeft voor uitbreiding in heel Afrika. Hij zei het volgende:

“Binnenkort zouden we de sluiting van deals in Ethiopië moeten kunnen aankondigen, die vrij groot en best spannend zijn.”

Tevens werd er eerder vandaag een artikel op onze website geplaatst, waarin duidelijk werd dat Cardano dit jaar veel mijlpalen gaat behalen:

“2021 is een soort van ons overloopjaar, waarin we samen optrekken en alles op alles zetten om te bereiken waar we de afgelopen vijf jaar van hebben gedroomd. Dat omvat zaken als onze governance-stack, smart contracts, onze metadatastandaard, tokenuitgifte, volledige decentralisatie. We hebben bijna al onze doelen bereikt: we hebben metadata gedaan, we hebben nu een native token. Er zijn meer dan 10.000 tokens uitgegeven op Cardano in slechts een maand, en dat is verbluffend.”

We zijn benieuwd welke aankondigingen de zogenaamde ‘Ethereum-killer’ nog meer gaat doen. We houden het project dan ook nauwlettend in de gaten!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN