Naast Ripple, kan de SEC zich ook gaan richten op deze twee cryptocurrencies

Zoals jullie vast allemaal wel hebben meegekregen is Ripple al enige tijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bekende betalingsbedrijf wordt beschuldigd van de doorlopende verkoop van ongeregistreerde effecten, in de vorm van XRP.

Hoewel deze rechtszaak nog niet beklonken is, heeft de Amerikaanse advocaat Jeremy Hogan voorspeld dat de financiële toezichthouder zich op nog twee cryptocurrencies kan gaan richten.

Tether (USDT) kan de volgende zijn

Hogan gaf als eerste aan dat stablecoin Tether (USDT) in het vizier van de SEC zou kunnen komen voor het misleiden van de markt. Hogan zei dat de kans dat Tether het doelwit is van de SEC 90% is:

“‘In 2017 hebben Bitfinex en Tether de markt misleid over de ondersteuningsverhouding van Tether/Amerikaanse dollar.’ En die schikkingsovereenkomst is afkomstig van het kantoor van de procureur-generaal van New York en ik zou zeggen dat dit Tether een 9 uit 10 op de danger-classificatie geeft.”

Zoals gezegd hebben de autoriteiten in de staat New York de uitgevers van Tether al schuldig bevonden in een rechtszaak. Hiervoor heeft het bedrijf een boete van $18,5 miljoen opgelegd gekregen in een schikkingsovereenkomst.

Binance Coin (BNB) loopt ook gevaar

Met behulp van de Howey-test, die stelt dat een actief als een effect kan worden beschouwd als er een “investering van geld in een gemeenschappelijke onderneming is met een redelijke verwachting van winst die wordt behaald door de inspanningen van anderen”, zei Hogan Binance Coin (BNB) ook gevaar loopt.

Volgens de Amerikaanse advocaat is de kans 85% dat de utility token van Binance ook aangepakt zal worden door de SEC:

“Dus er is geld geïnvesteerd om het platform en de beurs te bouwen en te upgraden, er is een gemeenschappelijke onderneming waarin Binance actief betrokken is bij het promoten van de munt en het verhogen van de waarde ervan …

Het ENIGE waar Binance voor gaat, is dat het een utility-token is en waarde zal winnen door zijn nut, maar zelfs DAT is gekoppeld aan het gecentraliseerde Binance-platform en dat voldoet aan de derde deel van de Howey-test …

Om die redenen hebben we veel sterke argumenten dat de Binance Coin een effect is en een 8.5 danger-rating krijgt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!