XRP koers

Blockchain kan een groot verschil maken in deze markt van $10 biljoen, aldus Ripple

In een recent gepubliceerd rapport, met de titel Big Opportunity in Small Business Payments, besprak Ripple de manieren waarop kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) hun grensoverschrijdende betalingssystemen kunnen verbeteren door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Het onderzoek van Ripple benadrukte het gebrek aan infrastructuur in opkomende markten voor MKB’s om grensoverschrijdende (B2B) betalingen uit te voeren, ook al is het een markt van $10 – $15 biljoen. Het gaf het volgende aan:

“Ondanks de recente groei wordt de MKB-markt voor grensoverschrijdende B2B-betalingen belemmerd door een gebrek aan traditionele financiële diensten. De kosten voor internationale betalingen zijn extreem hoog, en in sommige regio’s zijn grensoverschrijdende diensten niet eens direct beschikbaar.”

Het rapport van Ripple voegde er aan toe dat de betrokkenheid van tussenpersonen bij de huidige wereldwijde betalingspraktijken het proces ingewikkeld maakt:

“Toch zijn MKB-bedrijven in toenemende mate afhankelijk van grensoverschrijdende betalingen voor groei, zowel om toegang te krijgen tot nieuwe klanten als om leveranciers en uitbestede werknemers aan te boren. Bovendien zijn bij traditionele wereldwijde betalingssystemen veel tussenpersonen betrokken – dit vertraagt ​​niet alleen betalingen, het introduceert ook meer foutmarge. Elke vertraging tussen het betalen van deze leveranciers en werknemers heeft echt invloed op het vermogen van kmo’s om hun bedrijf te behouden en te groeien en op te schalen.”

MKB’s zelf geloven niet dat de huidige methoden geschikt zijn, waarbij 71% van de ondervraagden meldde dat “grensoverschrijdende betalingen problematisch zijn”. Volgens Ripple duren business-to-business betalingen gemiddeld 2-5 dagen, kosten ze $30-100 of meer en vertonen ze een internationale betalingsfout van 4%-6%.

Dit is waar blockchain-technologie op in kan spelen en de grensoverschrijdende betalingsstructuren van MKB’s kan verbeteren, zei Ripple. Het ging verder met:

“Door de tussenpersonen in het corresponderende banksysteem uit te schakelen, verhogen blockchain-aangedreven betalingen de snelheid en verlagen ze de kosten voor providers en MKB’s.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN