Ethereum koers analyse

BeneluxCrypto: Ethereum koers ziet er twijfelachtig uit

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koersanalyse. Indien je interesse hebt in meerdere updates en analyses kan je zijn Telegram channel volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek ETH/USDT koers

We zien dat we na het raken van de top in mid-mei langzaam maar zeker een dump hebben meegemaakt. De low van deze dump is de 1750 USDT en dat gebied heeft dan ook sterk gereageerd, gevolgd door een bounce van wel zo een 60% omhoog. Na wat zijwaartse actie hebben we meerdere keren de trendline voor ons getest, waarbij er ook een fake-out heeft plaatsgevonden.

Waar we ons nu bevinden is weer tegen deze trendline, dit valt samen met de fib 0.236. Op de RSI zien we dat we uit een driehoek zijn uitgebroken en we deze ook alweer hebben getest en er nu een bounce gaande is. De Mac-D beweegt op de 4hr wel wat onzeker op dit moment, maar op de hogere timeframes begint ie er wel bullish uit te zien.

Verder valt op dat het rustige dagen zijn wat betreft het volume. Op de Bollinger-Band ( staan uit om de chart overzichtelijker te houden) zullen we snel weer de onderste band testen, wat tot veel gevallen leidt in een bounce.

Ethereum
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek ETH/BTC koers

Laten we ook even kijken naar de price-action op de #ETHBTC-paar. We zien dat we gisteren terug zijn gevallen tot de trendline die eerder als resistance diende. Nadat we zijn gebounced van deze trendline hebben we een 10% move omhoog gemaakt en ook hier weer tegengehouden door een andere trendline.

Op dit moment bevinden we ons er dan weer tegenaan en is het afwachten op een reactie. Dit is overigens ook de fib 0.382 supportgebied. Op de RSI zien we ook dat we tegen een trendline aanleunen, ook hier moeten we boven uitbreken. De Mac-D heeft recent een bullish cross gemaakt en bevindt zich vooralsnog in de bullish zone, maar mist nog wel wat kracht.

Ethereum
Bron: Tradingview

Conclusie

Al met al, zijn de signalen en is het op dit moment moeilijk om overtuigend bullish of bearish te zijn. We leunen wel meer tegen een bullish scenario aan. Wat we nu in de gaten houden zijn de trendlijnen waar de beide paren tegenaan leunen. Mochten we hieruit breken en een 4hr close boven maken, dan verwachten we verdere moves omhoog.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op het logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN