Coinbase

Coinbase verdiende $771 miljoen in Q1 en gaat Dogecoin vermelden

Tijdens zijn laatste earnings call onthulde Coinbase dat het in het eerste kwartaal van dit jaar $771 miljoen verdiend heeft. Daarnaast kondigde de CEO, Brian Armstrong, ook aan dat de beurs van plan is om Dogecoin (DOGE) de komende weken te vermelden op de beurs.

In de call werd ook duidelijk dat de beurs zijn omzet, ten opzichte van het afgelopen kwartaal, had verdrievoudigd, wat voornamelijk te wijten is aan de beursnotering van Coinbase op NASDAQ. De totale omzet van het bedrijf bedroeg $1,8 miljard, terwijl de winst $3,05 per aandeel bedroeg.

De cijfers kwamen nauw overeen met die welke Coinbase had geprojecteerd rond de tijd van zijn directe notering. Het totale volume op de beurs bedroeg $335 miljard, vergeleken met $89 miljard in het voorgaande kwartaal. Van die $335 miljard was $215 miljard afkomstig van institutionele investeerders. Tevens stegen zijn maandelijkse actieve gebruikers ook van 2,8 miljoen naar 6,1 miljoen.

ProBit

Het bedrijf wees er ook op dat zijn bedrijf “inherent onvoorspelbaar” is. Het recente succes van Coinbase is te danken aan een sterke stijging van de vraag naar activa zoals Bitcoin en Ethereum; Ongeveer 94% van zijn inkomsten was het afgelopen kwartaal afkomstig van transactiekosten.

Naast deze interessante cijfers, kondigde de CEO van het bedrijf ook aan dat de Amerikaanse beurs van plan is om Dogecoin “in de komende zes tot acht weken” te vermelden. Hij zei het volgende:

“We besteden veel werk en denken na over hoe we onze asset-onboarding kunnen versnellen, inclusief DOGE.”

Als gevolg van dit nieuws is de Dogecoin koers weer flink gestegen. Op het moment van schrijven staat de munt op de 4e positie, op basis van marktkapitalisatie, met een koers van $0,54. Dit is een stijging van ruim 35% in de afgelopen 24 uur.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN