Bitcoin prijs analyse

Strateeg voorspelt grote marktbrede correctie

Vanda Research, een bedrijf dat zich concentreert op tactische macro en strategische investeringen, heeft gewaarschuwd voor een brede correctie in de cryptocurrency-markt. Ben Onatibia, de partner en senior strateeg van het bedrijf, zei dat de stijging van de cryptocurrency-prijzen dit jaar hem doen denken aan de rally van Bitcoin in 2017.

“De snelle stijging van cryptocurrencies heeft een vleugje déja vu,” beschreef Onatibia, eraan toevoegend dat in 2017, toen de Bitcoin-rally begon af te nemen, “investeerders naar minder bekende altcoins zoals Ripple en Ethereum gingen”. Vervolgens bereikte XRP een piek op 8 januari, terwijl ETH zijn winst nog een week of twee vasthield, beschreef hij en ging verder met:

“In de maanden die volgden, stortte alle cryptocurrencies in toen particuliere beleggers naar de uitgang snelden.”

ProBit

De analist legde verder uit dat de cryptomarkt zich nu in “precies hetzelfde hete aardappel-spel” bevindt dat plaatsvond in 2017. Hij zei dat “onder het voorwendsel van institutionele steun, particuliere beleggers begonnen te roteren uit speculatieve retailaandelen en hun geld in Bitcoin begonnen te storten.” Het rapport gaf verder aan dat, na de meest recente piek, particuliere kopers massaal naar Dogecoin en Ether zijn gekomen, vergelijkbaar met wat er in 2017 gebeurde.

Onatibia wees erop dat, ondanks de poging van Tesla-CEO Elon Musk om Dogecoin een boost te geven met tweets en vermeldingen op Saturday Night Live (SNL), Dogecoin niet volledig is hersteld. “Als en wanneer Ethereum hetzelfde lot ondergaat, zullen de cryptocurrencies waarschijnlijk te maken krijgen met een golf van verkopen”, zei de macrostrateeg.

Benadrukkend dat “open interest-gegevens van verschillende crypto-beurzen aantonen dat er, sinds de beursgang van Coinbase, een rotatie van Bitcoin naar Ethereum heeft plaatsgevonden”, gaf de analist het volgende aan:

“We denken dat een correctie in cryptocurrencies particuliere beleggers terug naar aandelen zal duwen, waar sommige van hun favoriete aandelen nu met een aanzienlijke korting worden verhandeld ten opzichte van de hoogtepunten van februari.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN