Aantal Bitcoin adressen met $1 miljoen aan BTC is dit jaar aanzienlijk gestegen

Bitcoin (BTC) heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2009. De Bitcoin koers steeg vorig jaar naar nieuwe hoogtepunten en ook dit jaar bleek de koers niet te stoppen. De marktkapitalisatie van BTC doorbrak dit jaar voor het eerst de $1 biljoen en on-chain gegevens laten zien dat het aantal BTC-adressen met meer dan $1 miljoen aan BTC aanzienlijk is gestegen.

De “Bitcoin richt list” verwijst naar de lijst met BTC-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten. Deze maand waren dat in totaal 100.000 BTC-adressen, wat een stijging is van 400% ten opzichte van begin dit jaar toen het er nog 25.000 waren.

Bitcoin
Bron: Highcharts

Dit wil niet zeggen dat er ook 100.000 Bitcoin miljonairs zijn, want één persoon kan meerdere BTC-adressen bezitten. Wel is de kans groot dat het aantal Bitcoin miljonairs gestegen is. On-chain gegevens kunnen je veel inzichten geven, bijvoorbeeld hoeveel BTC accounts er zijn, wat het percentage aan BTC op beurzen is en hoeveel er op elk account staat. Echter is het niet mogelijk om te zien wie de eigenaar van een account is.

ProBit

Ook het aantal Bitcoin-adressen die meer dan $1 miljoen aan BTC bevatten is aanzienlijk gestegen. Deze maand waren er 9.370 adressen met meer dan $10 miljoen aan BTC.

Bitcoin
Bron: Highcharts

Aantal Bitcoin miljonairs kan in de aankomende jaren stijgen

Bitcoin is de laatste tijd steeds populairder geworden onder zowel institutionele als particuliere investeerders. Een belangrijke katalysator die de Bitcoin koers in de komende jaren kan laten stijgen, is wanneer banken BTC gaan aanbieden. Steeds meer banken willen vermogende klanten de mogelijkheid bieden om in BTC te investeren via hun huidige bankrekeningen.

Zo maakten wij onlangs bekend dat Morgan Stanley klanten toegang wil bieden tot BTC-fondsen en dat twee bedrijven de handen ineengeslagen hebben om de komende maanden Bitcoin diensten naar honderden Amerikaanse banken te brengen. Bovendien blijft de institutionele interesse in Bitcoin alsmaar stijgen. Onlangs plaatsten wij een artikel met het nieuws dat MercadoLibre, het grootste e-commercebedrijf van Latijns-Amerika, $7,8 miljoen aan BTC heeft gekocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!