Morgan Stanley wil klanten toegang bieden tot Bitcoin fondsen

Volgens een recent rapport van CNBC, zal een van ’s werelds grootste banken Morgan Stanley zijn klanten binnenkort toegang bieden tot Bitcoin (BTC) fondsen. Het gaat om twee fondsen van Galaxy Digital en een samenwerkingsverband tussen FS Investments en Bitcoinbedrijf NYDIG.

“De investeringsbank, een gigant in vermogensbeheer met $4 biljoen aan activa van klanten, vertelde zijn financiële adviseurs woensdag in een interne memo dat het toegang zal lanceren tot drie fondsen die het eigendom van Bitcoin mogelijk maken, volgens mensen met directe kennis van de zaak, meldde CNBC.” 

De mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, ging naar Twitter om het nieuws te delen. Hij zei:

“BREAKING: Morgan Stanley, de grootste Amerikaanse makelaardij, omarmt Bitcoin. Ze hebben een rapport uitgebracht “The Case for Cryptocurrency als een beleggingscategorie in een gediversifieerde portefeuille. Bitcoin is onvermijdelijk.”

Volgens de bronnen is de verwachting dat de klanten van Morgan Stanley ergens in april de mogelijkheid hebben tot de Bitcoin fondsen. Deze stap was voor de bank noodzakelijk vanwege de groeiende interesse van klanten in Bitcoin. De bank raadt beleggers aan crypto’s te bestuderen voordat ze in de industrie duiken.

Het product zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor geaccrediteerde investeerders. Dit betekent dat alleen klanten met ten minste $2 miljoen aan activa op de bank kunnen deelnemen. Beleggingsondernemingen hebben minimaal $5 miljoen aan activa op de bank nodig om in aanmerking te komen. Bovendien moet het account in beide gevallen minimaal zes maanden oud zijn.

Instituties blijven Bitcoin kopen

De vraag naar Bitcoin onder instituties is de afgelopen maanden flink gestegen en het lijkt er ook op dat het dit jaar niet zal veranderen. Mooie voorbeelden zijn de Bitcoin aankopen in 2021 van MicroStrategy en Tesla. MicroStrategy maakte ook deze maand weer bekend dat het nogmaals $10 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!