Honderden Amerikaanse banken gaan BTC aanbieden, aldus NYDIG

Bitcoin (BTC) is de laatste tijd steeds populairder geworden onder zowel institutionele als particuliere investeerders. Het is echter voor de meesten nog steeds vrij lastig om Bitcoin aan te kopen. Natuurlijk heeft de stap van PayPal, om Bitcoin en andere cryptocurrencies aan te bieden, erg geholpen, maar het zou een stuk makkelijker zijn om BTC aan te kunnen kopen via je eigen bank.

Dit is dan ook precies waar NYDIG de institutionele aanbieder van Bitcoin-oplossingen NYDIG en het toonaangevende fintech-bedrijf Fidelity National Information (FIS) aan werken.

Amerikaanse banken kunnen BTC aan gaan bieden

Volgens een aankondiging hebben de twee bedrijven de handen ineengeslagen om de komende maanden Bitcoin-diensten naar “honderden Amerikaanse banken te brengen”. De samenwerking zou volgens NYDIG talloze klanten in staat kunnen stellen Bitcoin te kopen, aan te houden en te verkopen via hun oude en vertrouwde bankrekeningen. Patrick Sells, hoofd bankoplossingen bij NYDIG, vertelde het volgende aan CNBC:

“Wat we doen is het voor gewone Amerikanen en bedrijven eenvoudig maken om Bitcoin te kopen via hun bestaande bankrelaties.”

Tevens zal de samenwerking het proces te vereenvoudigen door de rol van Bitcoin-beurzen weg te halen. Volgens NYDIG-president Yan Zhao zien banken “deposito’s gaan naar de Coinbases en Galaxies en Krakens van de wereld” en ze willen dat voorkomen door het zelf aan te gaan bieden.

Patrick Sells gaf tevens aan dat honderden banken al ingeschreven zouden zijn om deel te nemen aan het programma.

ProBit

Waarom de samenwerking met FIS?

NYDIG zal verantwoordelijk zijn voor de bewaarneming van Bitcoin en de uitvoering van transacties, terwijl FIS, “een leverancier van banken met bijna 300 miljoen betaalrekeningen”, voor de koppeling met kredietverstrekkers zal zorgen.

De partnership zal banken in staat stellen “inkomsten uit vergoedingen te stimuleren en klanten beter aan te trekken en te behouden”. Rob Lee, hoofd van de wereldwijde kernbankieren en kanalen bij FIS, zei het volgende:

“Aangezien de vraag naar Bitcoin als opslag van waarde blijft groeien, is FIS erop gericht om onze belangrijkste bankklanten in staat te stellen te reageren op de groeiende marktvraag en dat zij hun klanten beter van dienst kunnen zijn.”

De aankondiging ging verder met stellen:

“Zodra een financiële instelling deze oplossing mogelijk maakt, kunnen hun klanten in één oogopslag de Bitcoin-holdings naast hun traditionele rekeningen bekijken en beheren.”

Hiermee verwachten de bedrijven dat het meer mensen zal aanmoedigen om Bitcoin te bezitten, aangezien de ervaring omtrent het kopen, vasthouden en verkopen van BTC vereenvoudigd wordt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!