MercadoLibre Inc. heeft $7,8 miljoen aan Bitcoin gekocht

In een financieel resultatenrapport van 5 mei liet MercadoLibre Inc., het grootste e-commercebedrijf van Latijns-Amerika met bijna 70 miljoen gebruikers, weten dat bedrijf Bitcoin (BTC) aan zijn balans heeft toegevoegd. De institutionele acceptatie van Bitcoin staat nog in de kinderschoenen, maar steeds meer beursgenoteerde bedrijven besluiten om het actief aan te houden, zoals MicroStrategy, Square en Tesla.

In de financiële hoogtepunten voor het eerste kwartaal van 2021 schreef het bedrijf een korte samenvatting:

“Als onderdeel van onze treasury-strategie hebben we dit kwartaal $7,8 miljoen aan Bitcoin gekocht, een digitaal actief dat we opnemen binnen onze immateriële activa met een onbepaalde levensduur.”

De $7,8 miljoen is echter bescheiden allocatie, aangezien MercadoLibre bijna $4 miljard aan activa heeft en een kasreserve van ongeveer $1,1 miljard. Het heeft ook een marktkapitalisatie van ongeveer $76 miljard. Het gaf tevens aan dat zijn unieke actieve gebruikers op jaarbasis is gestegen met 61,6% tot 69,8 miljoen. Het bruto handelsvolume groeide tevens tot $6,1 miljard en de succesvolle verkochte items 222 miljoen bereikten. Bovendien bereikten de live-aanbiedingen op de marktplaats van Mercadolibre 299,5 miljoen.

De stap van het bedrijf om BTC aan te houden kan echter deel uitmaken van een groter plan. Het bedrijf heeft onlangs een sectie op hun website geopend die gewijd is aan de vastgoedhandel in Bitcoin. Het pilotprogramma omvat 75 eigendommen en 7 vastgoedbedrijven die bereid zijn de cryptocurrency te accepteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!