Turkije Bitcoin

Turkije wil Bitcoin vast gaan houden voor investeerders

Na de ineenstorting van twee lokale cryptocurrency-beurzen en nieuwe regelgeving die op cryptocurrency gebaseerde betalingsdiensten verbiedt, is de Turkse regering nu naar verluidt van plan om nieuwe maatregelen in te voeren om te dienen als tussenpersoon voor de bewaring van cryptocurrencies voor investeerders. Een artikel van Bloomberg luidde als volgt:

“De regering is van plan een centrale bewaarbank op te richten om het tegenpartijrisico te elimineren na de ineenstorting van de Thodex- en Vebitcoin-beurzen vorige week, volgens een hoge ambtenaar die bekend is met de plannen. Autoriteiten denken ook na over een kapitaaldrempel voor beurzen en opleidingsvereisten voor leidinggevenden bij dergelijke bedrijven.”

Het rapport komt terwijl Thodex-eigenaar Faruk Fatih Özer naar verluidt naar Albanië is gevlucht na beschuldigingen van een exit-scam die mogelijk meer dan 390.000 gebruikers van de crypto-beurs heeft geraakt. Hij zou naar verluidt ongeveer $2 miljard buit hebben gemaakt. De politie heeft vervolgens 62 mensen aangehouden die verbonden zouden zijn met Thodex, terwijl er een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd voor Özer.

Gisteren werd tevens bekend dat de Albanese politie een inval uitgevoerd heeft in een huis in Tirana en hield twee mensen aan die naar verluidt hulp verleenden aan Özer, maar de eigenaar van de crypto-exchange konden zij helaas niet vinden.

Het door de staat gerunde persbureau Anadolu kondigde ook aan dat werknemers van crypto-exchange Vebitcoin door de autoriteiten werden vastgehouden onder soortgelijke beschuldigingen van fraude, en meldde later dat CEO Ilker Bas één van de vier was die aangehouden is. Hoewel Vebitcoin op haar website zei dat het haar activiteiten zou staken, heeft de Turkse Financial Crimes Investigation Board naar verluidt de accounts van Vebitcoin al geblokkeerd en een onderzoek geopend naar de vermeende fraude.

De arrestaties en beperkingen van beurzen komen tevens nadat de onlangs benoemde gouverneur van de centrale bank van Turkije, Şahap Kavcıoğlu, effectief zei dat hij cryptocurrencies in het land zou verbieden als betaalmethode, dat vanaf vrijdag in werking zal treden. Het bevel zou tevens ook voorkomen dat betalingsproviders fiat onramps kunnen leveren voor crypto-beurzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN