CEO van Turkse beurs Thodex vlucht weg met $2 miljard

Gebruikers van de grote Turkse cryptocurrency exchange Thodex kunnen niet meer bij hun cryptocurrencies. De website van Thodex is al enkele dagen offline en de beurs plaatste donderdag een officiële aankondiging op Twitter. Ze informeerden hun gebruikers dat ze de transacties voor ongeveer vijf dagen hebben stopgezet. Rapporten suggereren dat de CEO, Faruk Fatih Ozer, het land met circa $2 miljard is ontvlucht.

Sommigen gingen naar Twitter om hun frustratie te uiten. Een cryptocurrency handelaar die gebruik maakte van Thodex zei het volgende:

“Een lokale crypto beurs waar ik ~ 20% van mijn hele handelskapitaal op heb staan heeft de stekker eruit getrokken. Eerst 20 dagen geen opname (fiat & crypto). Daarna ging de website offline. Vervolgens vertrekt de CEO naar het buitenland. Ik ben niet blut, maar het doet veel pijn. Het is stom, zelfs als je te maken hebt met gereguleerde exchanges.”

ProBit

Thodex gebruikers huren advocaat in

Na het nieuws van Ozer’s vermeende ontsnapping uit Turkije, huurden gebruikers van Thodex een advocatenkantoor in om een ​​klacht in te dienen tegen de beurs. De advocaat die de gebruikers van Thodex vertegenwoordigt, bevestigde de ontwikkeling en zei: “we hebben woensdag een juridische klacht ingediend”. De regering heeft kort daarna de rekeningen van het bedrijf geblokkeerd en de politie deed een inval in het hoofdkantoor in Istanbul.

Een hoge functionaris in het kantoor van president Recep Tayyip Erdogan, heeft na dit incident opgeroepen tot een snelle regulering van de cryptomarkt. Het nieuws komt te midden van angst nadat de Turkse regering vorige week zijn standpunt heeft geuit over cryptocurrencies. De Turkse regering heeft officieel een verbod op cryptocurrencies als betaalmethode aangekondigd met ingang van 30 april.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!