Crypto Nieuws

Turkije gaat vanaf 30 april cryptocurrencies verbieden als betaalmethode

De regering van Turkije heeft een nieuwe verordening geïntroduceerd die het gebruik van cryptocurrencies vanaf 30 april verbiedt als betaalmethode, onder vermelding van aanzienlijke risico’s. Desalniettemin zijn banken uitgesloten van de wetgeving, wat betekent dat gebruikers nog steeds via hun bankrekeningen op crypto-exchanges kunnen storten.

In wezen zal het beleggers in cryptocurrency verbieden hun bezit te gebruiken als betaalmiddel of om ze “direct of indirect te gebruiken bij het aanbieden van betalingsdiensten en de uitgifte van elektronisch geld”.

Het laatste deel betekent dat betalingsproviders ook worden uitgesloten van het aanbieden van cryptocurrency-gerelateerde services. De bank noemde tal van veiligheidsrisico’s in verband met digitale activa als de belangrijkste redenen achter de nieuwe regelgeving.

Deze omvatten het ontbreken van “regulerings- en toezichtmechanismen”, ernstige marktvolatiliteit, vermeend gebruik bij illegale activiteiten en onherroepelijke transacties. De verklaring ging verder met:

“Onlangs zijn er enkele initiatieven ontstaan ​​met betrekking tot het gebruik van deze activa bij betalingen. Aangenomen wordt dat het gebruik ervan bij betalingen door de bovengenoemde factoren kan leiden tot oninbare verliezen voor de partijen bij de transacties, en ze bevatten elementen die het vertrouwen in methoden en instrumenten, die momenteel bij betalingen worden gebruikt, kunnen ondermijnen.”

Dit besluit is een grote tegenvaller voor het land, aangezien we onlangs nog meldde dat er een snel stijgende vraag naar Bitcoin in Turkije was, nadat president Erdogan de gouverneur van de centrale bank had verwijderd en de Turkse lira in één dag met 14% daalde ten opzichte van de dollar.

Kort na de verklaring van de centrale bank van Turkije van vandaag daalde de cryptocurrency-markt sterk in waarde, wat de vraag opriep of dit ook direct de reden van de flinke daling zou zijn. De koningsmunt daalde van bijna $64.000 naar bijna $60.000. Ethereum volgde met een eigen duikvlucht, net als de meeste alternatieve munten. Uiteindelijk verloor de cumulatieve marktkapitalisatie van alle crypto-activa meer dan $80 miljard sinds het hoogtepunt van gisteren en zakte kortstondig onder $2,2 biljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN