Binance CEO kondigt 15e tokenburn van BNB aan

Zoals eerder gemeld is de koers van Binance Coin (BNB) de afgelopen tijd flink gestegen en wist zelfs een nieuwe all-time high te bereiken. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft echter ook duidelijk gemaakt dat het van plan is om over een paar dagen weer een tokenburn uit te voeren. De CEO legde ook uit dat het verbranden van munten de waarde van de resterende munten zou verhogen. Hij tweette het volgende:

“Als je munten verbrandt, worden ze voor altijd uit de circulatie gehaald. Het verhoogt de waarde van de resterende munten.

BNB ? over een paar dagen!

Geen financieel advies!”

ProBit

De CEO gaf ook aan dat het verbranden van munten geen slecht iets is, zoals de naam wellicht suggereert; in plaats daarvan helpt het de waarde van de resterende munten te vergroten.

De tweet trok veel aandacht op Twitter. Zo reageerden veel individuele cryptoliefhebbers op het nieuws over de aanstaande BNB-tokenburn. Dit is echter niet de eerste keer dat Binance munten verbrandt. Zo werd de 14e tokenburn in januari van dit jaar al uitgevoerd, waarbij 20% van de kwartaalwinst van het bedrijf aan BNB werd vernietigd.

Momenteel is de BNB van Binance de derde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld, na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), met een koers van $563 en een marktkapitalisatie van $87 miljard. Dit terwijl het begin dit jaar nog rond de $37 handelde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!