Frans parlementslid wil dat Banque de France BTC koopt

Bitcoin (BTC) is de afgelopen jaren al talloze keren dood verklaard, echter heeft het steeds een wederopstanding te werk kunnen stelligen. Wie had één jaar geleden nou gedacht dat grote bedrijven, zoals Tesla Motors en MicroStrategy, in de koningsmunt zouden investeren? De volgende stap zou echter zijn dat centrale banken de nummer één cryptocurrency ook zouden gaan aanhouden. Dit is nu precies waar een Frans parlementslid een voorstander van is.

Zo werd bekend Jean-Michel Mis – een lid van de Franse Nationale Vergadering, het lagerhuis van het parlement – een petitie heeft ondertekend om de wetten te wijzigen om de centrale bank van Frankrijk in staat te stellen om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen en aan te houden. De petitie dringt er bij wetgevers op aan om de zaak dringend te overwegen en waarschuwt dat het niet bezitten van BTC Frankrijk “binnen 5-10 jaar in een financieel zwakke positie zal brengen”.

Jean-Michel Mis kondigde vrijdag in een tweet aan dat hij een petitie heeft ondertekend om de wetten te wijzigen zodat de Banque de France, de centrale bank van het land, Bitcoin kan kopen en vasthouden, evenals andere cryptocurrencies. Hij tweette het volgende:

“Ik teken het initiatief van François-Xavier Marie Jean Elder Thoorens.

Eindelijk een online petitie die jouw ideeën opneemt, niet jouw gegevens. Wijziging waarbij het de Banque de France toestaat om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen. Mis de boot niet!”

De petitie, op het e-petitiesplatform van de Franse Senaat, werd op 5 maart gestart door François-Xavier Marie Jean Elder Thoorens en kan worden ondertekend tot 5 september. Verzoekschriften met ten minste 100.000 handtekeningen binnen zes maanden worden doorgestuurd naar de Conferentie van voorzitters, die zal beslissen of er gevolg aan de kwestie zal worden gegeven. Op het moment van schrijven zijn 583 handtekeningen ingediend.

“Veel bedrijven hebben nu grote sommen (in de orde van enkele miljarden euro’s) aan Bitcoin verworven”, stelt de petitie, waarbij Michael Saylor’s Microstrategy en Elon Musk’s Tesla als voorbeelden worden genoemd. Het merkt verder op dat “sommige openbare entiteiten zoals de burgemeester van Miami zichzelf positioneren om Bitcoin te kunnen kopen.”

Bovendien, “is er het risico dat een zwakke dollar in de komende 5 jaar de financieringscapaciteit op middellange termijn vernietigt”, vervolgt het verzoekschrift en voegt eraan toe:

“Frankrijk kan niet fatsoenlijk blijven als waarnemer van een race die al begonnen is. Het niet bezitten van Bitcoin zal het binnen 5-10 jaar in een financieel zwakke positie brengen. De kwestie moet dringend worden aangepakt.”

De indiener benadrukte dat Frankrijk een strategie op dit gebied moet aannemen en toepasselijke wetten moet toepassen dit te faciliteren, en indiener schreef verder:

“Daarom stel ik een update van de monetaire en financiële code voor om de Banque de France de capaciteit te geven om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen, verkopen en vast te houden.”

De petitie wijst er ook op dat wetgevers “een strategie zullen moeten aannemen die de risico’s correct zal inschatten en redelijke crypto-activa-holdingsratio’s zullen voorstellen bij de toepassing van deze strategie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!