Ripple Verenigde Staten

Ripple is het meest geschikt voor CBDC’s vanwege het gecentraliseerde karakter, aldus rapport

In een rapport van 44 pagina’s, in opdracht van CPA Australia, staat dat de overheid en hun centrale banken gunstiger tegenover Ripple en zijn eigen valuta, de XRP, staan in vergelijking met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vanwege het gecentraliseerde karakter van de munt.

Het rapport met de titel “Central Bank digital currencies: A comparative review” evalueert drie van ‘s werelds meest verhandelde cryptocurrencies: Bitcoin, Ether en XRP. Volgens het rapport maken de gecentraliseerde operaties van Ripple het netwerk vergelijkbaar met die van centrale banken, omdat ontwikkelaars hierdoor de “timing en hoeveelheid van het aanbod” van hun tokens kunnen regelen.

Het rapport verwijst verder naar het protocol-consensusalgoritme van Ripple, en voegt eraan toe dat het niet op een blockchain draait, waardoor het geschikter is voor de vereisten van CBDC’s. Het netwerk van Ripple is er namelijk een waar geselecteerde netwerknodes transacties kunnen valideren, waardoor het ideaal is als model voor CBDC’s.

Daarnaast heeft Ripple onlangs aangekondigd dat het momenteel een privéversie van het XRP Ledger test om wereldwijde centrale banken te vergemakkelijken bij de uitgifte en het beheer van CBDC’s. Ripple zei dat de CBDC Private Ledger is gebouwd voor betalingen en is gebaseerd op dezelfde blockchain die de XRP Ledger aandrijft. De munt van Ripple, XRP, kan tevens worden gebruikt tussen CBDC’s en andere valuta’s.

Met betrekking tot Bitcoin en Ethereum merkt het document op dat hun volledig gedecentraliseerde karakter en het onvermogen om door de staat te worden gecontroleerd, het geen goede optie maakt voor het hosten van een CBDC.

Het document concludeert dat de COVID-19-pandemie de wereld naar een nieuwe fase van technologische transformatie heeft geleid, met versnelde digitale betalingssystemen en blockchain-projecten, rekening houdend met de nieuwe normen voor sociale afstand. In deze transformatie kan Ripple, volgens het rapport, een belangrijke rol in gaan spelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN