KuCoin hack

John McAfee aangeklaagd vanwege cryptocurrency-fraude

De controversiële de maker van de bekende antivirussoftware McAfee, John McAfee, werd afgelopen oktober al gearresteerd in Spanje vanwege belastingonderduiking. Daarnaast klaagde de Securities and Exchange Commission (SEC) McAfee aan wegens verschillende, crypto-gerelateerde, nep-weggeefacties. McAfee heeft nu echter weer een nieuwe aanklacht aan zijn broek hangen.

Hij wordt namelijk beschuldigd van samenzwering om “grondstoffen- en effectenfraude” te plegen, samen met verschillende andere vormen van fraude met betrekking tot een nieuwe digitale valuta die hij aan het ontwikkelen was of al had uitgebracht. Bovendien wordt hij, samen met zijn uitvoerend adviseur Jimmy Gale Watson Jr, geconfronteerd met beschuldigingen van fraude en het witwassen van geld.

Meer dan $13 miljoen opgehaald

Onder de aanklagers, zijn Audrey Strauss, een Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York, en William F.Sweeney Jr., de assistent-directeur van het kantoor van de FBI in New York.

Zij beschuldigen McAfee en zijn team van vermeende cryptoprofessionals voor het uitvoeren van valse promoties om mensen te laten investeren in cryptocurrencies die waarschijnlijk niet echt waren. In een persbericht werd het volgende aangegeven:

“McAfee, Watson en andere leden van het cryptocurrency-team van McAfee hebben naar verluidt meer dan $13 miljoen opgehaald bij investeerders die het slachtoffer waren van hun frauduleuze plannen. Beleggers moeten op hun hoede zijn voor aanbevelingen van investeringsmogelijkheden op social media.”

De gerechtelijke documenten suggereren dat McAfee, Watson en de rest van zijn team social media gebruikten om “berichten te publiceren aan honderdduizenden” Twitter-volgers met als doel nep-cryptocurrencies te promoten. Als gevolg hiervan is Watson afgelopen donderdag gearresteerd in Texas, terwijl McAfee nog steeds wordt vastgehouden in Spanje.

McAfee en zijn vreemde uitspraken/daden

McAfee is één van de meest controversiële figuren in de hele cryptocurrency-markt. Hij heeft vaak kritiek gehad door te beweren dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2020 een prijs van $1 miljoen zou bereiken. Hij verklaarde verder dat als dit niet zou gebeuren, hij zijn eigen geslachtsdeel zou opeten. McAfee heeft vervolgens zijn woorden teruggenomen door te beweren dat het allemaal maar een grap was, en dat handelaren het bij het verkeerde eind hadden door hem ooit serieus te nemen.

McAfee heeft ook voor opschudding gezorgd door te beweren dat hij zich kandidaat zou stellen voor de president van de Verenigde Staten tijdens zijn ballingschap in Cuba. De antivirusmagnaat was in het communistische land gaan wonen nadat hij opzettelijk had geweigerd zijn aangifte inkomstenbelasting in te dienen en beweerde dat het innen van dergelijke fondsen ongrondwettig was. Deze daden hebben hem echter ingehaald, aangezien hij hiervoor in Spanje opgepakt is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN