John Mcafee

McAfee opgepakt in Spanje voor belastingontduiking en cryptocurrency-fraude

Voormalig Bitcoin-supporter John McAfee – de maker van ‘s werelds grootste antivirussoftware – is gearresteerd in Spanje. Hij is beschuldigd van nalatigheid en het niet indienen van belastingaangiften terwijl hij in de Verenigde Staten woonde. Om nog erger te maken, klaagt de Securities and Exchange Commission (SEC) McAfee aan wegens verschillende nep-weggeefacties voor cryptocurrency.

McAfee en zijn vreemde uitspraken/daden

McAfee is één van de meest controversiële figuren in de hele cryptocurrency-markt. Hij heeft vaak kritiek gehad door te beweren dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2020 een prijs van $1 miljoen zou bereiken. Hij verklaarde verder dat als dit niet zou gebeuren, hij zijn eigen geslachtsdeel zou opeten. McAfee heeft vervolgens zijn woorden teruggenomen door te beweren dat het allemaal maar een grap was, en dat handelaren het bij het verkeerde eind hadden door hem ooit serieus te nemen.

McAfee heeft ook voor opschudding gezorgd door te beweren dat hij zich kandidaat zou stellen voor de president van de Verenigde Staten tijdens zijn ballingschap in Cuba. De antivirusmagnaat was in het communistische land gaan wonen nadat hij opzettelijk had geweigerd zijn aangifte inkomstenbelasting in te dienen en beweerde dat het innen van dergelijke fondsen ongrondwettig was. Het lijkt er echter op dat deze daden hem inhalen.

Beschuldigd van verschillende zaken

De grootste klap voor McAfee komt waarschijnlijk van de SEC, die een aanklacht van 55 pagina’s tegen hem heeft ingediend. De organisatie beweert dat McAfee valse verklaringen heeft afgelegd over het aanbod van cryptocurrency en de verkoop van tokens en dat hij zijn status als “beroemdheid” heeft gebruikt om meer dan $23 miljoen voor zichzelf te vergaren.

Er wordt aangenomen dat McAfee maar liefst zeven ICO’s heeft gepromoot. McAfee heeft naar verluidt niet bekendgemaakt hoeveel geld hij verdiend zou hebben met deze aanbiedingen, waar de SEC bezwaar tegen heeft. In een verklaring legde het overheidsorgaan uit:

“Het promoten van effecten, zonder bekend te maken dat u ervoor betaald wordt, is onwettig ‘aanwerven’ en is in strijd met federale effectenwetten.”

Bovendien beweert de SEC dat hij werd betaald om valse giveaways op Twitter te plaatsen om volgers te verzamelen. Hij wordt er ook nog van beschuldigd dat hij op een gegeven moment veel nep-tokens in zijn bezit had en deze probeerde op te hypen, zodat hij ze kan verkopen en met het geld kan wegkomen.

Zoals gezegd wordt McAfee ook nog beschuldigd van het niet betalen van inkomstenbelasting. Het lijkt het erop dat McAfee tussen de jaren 2014 en 2018 geen aangiftes van inkomstenbelasting heeft ingediend.

Als McAfee schuldig wordt bevonden, kan hij tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen, evenals forse geldboetes. Op het moment van schrijven is het onduidelijk of en wanneer hij zal worden uitgeleverd aan de VS.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN