Analisten van Citibank beweren dat Bitcoin zich op een omslagpunt bevindt

Volgens een recente analyse van de Amerikaanse investeringsbank Citigroup bevindt ’s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), zich op een bepalend moment in de geschiedenis van internationale handel. Analisten van de bank gaven aan dat Bitcoin zich nu op een “omslagpunt” bevindt om ofwel de geprefereerde valuta voor internationale handel te worden of geconfronteerd te worden met een “speculatieve implosie”.

Volgens een rapport van Reuters maandag zijn Citi-analisten ervan overtuigd dat Bitcoin op het punt staat mainstream te worden. Volgens het rapport wordt het enorme potentieel van Bitcoin aangewakkerd door recente grote investeringen in de nummer één cryptocurrency door bedrijven als Tesla en Mastercard. De analisten schreven het volgende:

“Er zijn tal van risico’s en obstakels die de vooruitgang van Bitcoin in de weg staan. Maar het afwegen van deze potentiële hindernissen tegen de kansen leidt tot de conclusie dat Bitcoin op een omslagpunt staat.”

De analisten gaven ook aan dat de reguliere acceptatie van Bitcoin ook geholpen zou kunnen worden door ontwikkelingen in digitale valuta, zoals digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC’s) en door stablecoins.

Het is dus duidelijk dat de analisten Bitcoin een mooie toekomst toedichten, ondanks de recente daling van de Bitcoin koers. In een eerder artikel gaf een bepaalde analist, Thomas Fitzpatrick, ook al aan dat de Bitcoin koers volgend jaar $318.000 zou kunnen bereiken. Verwijzend naar de “exponentiële beweging” van de Bitcoin koers van 2010 tot 2011, beweerde de analist dat “het erg doet denken” aan de goudmarkt uit de jaren 70.

Destijds handelde goud al 50 jaar tussen een krappe bandbreedte tussen $20 en $35, voordat het uitbrak na een wijziging in het fiscaal beleid door de regering van voormalig Amerikaans president Nixon. Dit vergeleek Fitzpatrick met de pandemie van COVID-19, de ontkoppeling van fiat-valuta’s van goud en centrale banken die een agressief kwantitatief versoepelingsbeleid voeren. Hierdoor gaf hij aan dat hij dacht dat de Bitcoin koers flink zou kunnen stijgen en de $300.000 zou kunnen overtreffen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!