Analist van Citibank beweert dat Bitcoin koers volgend jaar $300.000 kan bereiken

Thomas Fitzpatrick, een senior leidinggevende bij de Amerikaanse financiële gigant Citibank, heeft een rapport gepubliceerd waarin hij beweert dat de Bitcoin koers in december 2021 meer dan $300.000 zou kunnen bedragen, op basis van overeenkomsten tussen BTC en de goudmarkt uit de jaren 70.

Volgens Fitzpatrick is de prijs van Bitcoin, die wordt gekenmerkt door grote schommelingen, “precies het soort ding dat een langetermijntrend ondersteunt.” Het rapport, voor het eerst gerapporteerd door CoinDesk, werd gelekt door Twitter-gebruiker “@classicmacro“, die erop wees dat Fitzpatrick een “grote fan is van moon targets”. De twitter-gebruiker tweette het volgende:

Citibank Bitcoin technische analyse. Target: moon.

Om het in perspectief te zien; deze analist is een grote fan van moon targets. Hier is zijn eerdere kijk op goud en zilver (van juli – een week na de uitbraak).”

In zijn rapport wees Fitzpatrick op de wekelijkse grafiek van Bitcoin en bepaalde door een technische analyse van eerdere dieptepunten en hoogtepunten zijn koersdoel van $318.000 in december volgend jaar. Verwijzend naar de “exponentiële beweging” van de Bitcoin koers van 2010 tot 2011, beweerde de analist dat “het erg doet denken” aan de goudmarkt uit de jaren 70.

Destijds handelde goud al 50 jaar tussen een krappe bandbreedte tussen $20 en $35, voordat het uitbrak na een wijziging in het fiscaal beleid door de regering van voormalig Amerikaans president Nixon. Dit vergeleek Fitzpatrick met de pandemie van COVID-19, de ontkoppeling van fiat-valuta’s van goud en centrale banken die een agressief kwantitatief versoepelingsbeleid voeren. Hierdoor gaf hij aan dat hij dacht dat de Bitcoin koers flink zou kunnen stijgen en de $300.000 zou kunnen overtreffen.

Of Fitzpatrick betrouwbaar is qua analist is echter nog te betwijfelen, aangezien hij in 2013 voorspelde dat de goudprijs “in de komende jaren” $3.500 zou kunnen bedragen, opnieuw op basis van de goudmarkt uit de jaren 70. Goud werd toen verhandeld tegen $1.400, en staat nu op $1.870. Evenzo beweerde de analist dat zilver $100 zou bereiken. Het edelmetaal wordt momenteel verhandeld tegen $24.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!