Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) verdringen XRP uit de top vijf

Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) hebben vandaag de welbekende cryptocurrency van het betalingsbedrijf Ripple, XRP, verdrongen uit de top vijf van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven zijn ADA en DOT deze week met ongeveer 23,5% en 35,2% gestegen, terwijl hun marktkapitalisaties respectievelijk ongeveer $27,8 miljard en $30,25 miljard bedragen. Dit terwijl de marktkapitalisatie van XRP momenteel ongeveer $25 miljard bedraagt.

Dankzij een paar recente boosts staat Polkadot momenteel op de 4e plaats, terwijl Cardano op de 5e plaats staat in de lijst van top vijf cryptocurrencies, waardoor XRP terug is geduwd naar de 6e positie op CoinMarketCap.

Het feit dat de voormalig nummer drie cryptocurrency ingehaald is op de ranglijst door verschillende munten, is voornamelijk te wijten aan de onzekerheid omtrent het project vanwege de controversie omtrent de lopende rechtzaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Kort daarna nam de prijs van XRP een duikvlucht toen crypto-beurzen de munt massaal begonnen de schrappen. Ondanks zijn recente rally terug naar ongeveer $0,5, blijft XRP nog steeds achter op de rest van de crypto-markt. Zo zei een woordvoerder van Harvest Finance het volgende tegen CryptoSlate:

“XRP kwam goed gedocumenteerde problemen tegen met de SEC en werd geschrapt van verschillende grote beurzen. Dit maakt het voor kleine beleggers moeilijker om mee te doen tijdens de huidige bullrun. Polkadot is erg geliefd in Azië en ziet dat er steeds meer projecten op voortbouwen, wat resulteert in steeds meer adoptie.”

Er werd hier het volgende aan toegevoegd:

“[Het feit] dat XRP, Cardano en Polkadot drie van de grootste projecten in de cryptocurrency-ruimte zijn, zou aan iedereen moeten aantonen dat er nog geen gevestigde exploitanten in het veld zijn. De bovengenoemde drie zijn verre van platforms die geschikt zijn voor massale acceptatie. Als zodanig is er in dit vroege stadium voldoende kans voor elk innovatief en geliefd project om te slagen.”

Onlangs bedroeg de totale waarde opgesloten in DeFi meer dan $37 miljard, wat suggereert dat de exponentiële groei van de sector alleen maar op stoom blijft komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!