Litecoin Foundation

Litecoin koers kan binnenkort exploderen, aldus analisten

We hebben de afgelopen weken veel analyses geplaatst over Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH), echter hebben we weinig aandacht gegeven aan Litecoin (LTC). Dit gaat nu veranderen, aangezien we hieronder verschillende analyses hebben geplaatst van het zogenaamde ‘digitale zilver’.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Guapeva verwacht een flinke stijging

Een bekende cryptocurrency-analist op TradingView, genaamd Guapeva, heeft onlangs een nieuwe analyse van de Litecoin koers geplaatst. Zoals hieronder te zien is, is er duidelijk een symmetrische driehoek te zien op de grafiek. Hij gaf aan dat de cryptocurrency een pullback zal maken en vervolgens zal gaan stijgen.

Litecoin koers
Bron: TradingView

LTC brak boven de symmetrische driehoek dat op de grafiek hierboven werd gevormd op 16 november en de munt stijgt sindsdien. De Relative Strength Index (RSI) bereikt tevens de bovenkant, terwijl deze sloot op $69,66, net onder de overboughtzone. De indicator voor Moving Average Convergence Divergence (MACD) bevindt zich in de bullish zone met een groeiende histogramgrootte in het positieve gebied en de MACD-lijn ligt boven de signaallijn.

De analist verwacht dan ook dat de altcoin ook een pullback zal zien, gevolgd door een stijging die net zo groot zal zijn als de hoogte van de symmetrische driehoek. De analist markeerde een weerstand op $153,50 en een op $327,31. Volgens de analist zal de cryptocurrency deze weerstanden daadwerkelijk ook gaan testen.

Emdisem verwacht een explosie voor Litecoin

Hoewel Bitcoin een behoorlijk groot deel van de hype heeft toegeëigend, geloven analisten zoals Emdisem dat de Litecoin koers binnenkort zal volgen. Op de onderstaande grafiek werd het prijstraject van de altcoin gemarkeerd in een groot oplopend kanaal.

Litecoin koers
Bron: TradingView

Volgens de setup beweegt de cryptocurrency in een oplopend kanaal dat in een vallend kanaal wordt geplaatst, en beide patronen worden in een groot up-kanaal geplaatst. De prijs zal naar verwachting zijn weg vinden uit de kleinere kanalen en dan naar boven breken om de bovengrens van het hoofdkanaal te bereiken.

De twee richtprijzen voor deze handelsconfiguratie werden geplaatst op $97,04 en $111,59. De analist voegde eraan toe dat LTC zich momenteel ophoopt in het up-kanaal en dat het binnenkort zal exploderen om hogere weerstanden te bereiken.

Mohmoa sluit zich aan bij de andere analisten

De laatste analist, Mohmoa op TradingView, verwacht ook dat de Litecoin koers zijn weg naar boven zal vinden, na het doorbreken van een driehoekspatroon. Hij plaatste de volgende grafiek:

Litecoin koers
Bron: TradingView

Hij gaf verder aan dat, als Litecoin het golfachtige patroon volgt dat in de bovenstaande grafiek is geschetst, de cryptocurrency een daling van de prijsvolatiliteit zal zien totdat deze van de onderkant van de driehoek terugkaatst en een uitbraak zal realiseren. Volgens de analist zou de cryptocurrency dit patroon moeten doorbreken in de tweede helft van 2021. De prijsdoelen die hij aangaf zijn $148,5, $203,2 en $226,4.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN