Rusland crypto wet

Russische premier stelt voor om de ontwikkeling van de cryptomarkt te bevorderen

De premier van Rusland, Mikhail Mishustin, wil verdere ontwikkeling van de lokale cryptocurrencymarkt gaan bevorderen. Bovendien stelde hij voor dat de regering een wettelijk kader zou kunnen ontwikkelen, zodat de eigenaren van cryptocurrencies hun rechten en belangen kunnen beschermen.

Dit gaf hij op 26 november aan tijdens een regeringsvergadering en zei dat hij voor de invoering is van wettelijke bescherming voor cryptohouders in het land. Het doel is om bij te dragen aan de groei van de nieuwe industrie.

Belangstelling in Rusland voor crypto groeit

Mishustin stelde voor om de Russische belastingcode te wijzigen zodat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) als eigendom kunnen worden erkend.

“Laten we een aantal wijzigingen aanbrengen in het belastingwetboek, zodat digitale financiële activa kunnen worden erkend als eigendom en hun eigenaren kunnen rekenen op juridische bescherming in geval van illegale acties, en om hun eigendomsrechten voor de rechtbank te verdedigen.”

De premier erkende donderdag tijdens een regeringsvergadering dat de belangstelling voor cryptocurrencies in het land groeit, dus de regering moet de ontwikkeling van de crypto-ruimte leiden.

In januari 2020 werd Mishustin benoemd tot hoofd van de Russische regering. Hiervoor gaf hij 10 jaar leiding aan de federale belastingdienst van het land. Mishustin drong het land aan om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een digitale economie.

Ondertussen zijn grote Russische financiële instellingen zich aan het haasten om crypto- en blockchain-gerelateerde diensten in het buitenland te lanceren. Gazprombank, een in Zwitserland gevestigde bank die tevens ook een dochteronderneming is van Gazprom, heeft te horen gekregen dat het cryptocurrency diensten mag leveren aan institutionele klanten.

Wetsvoorstellen

Onlangs maakten wij ook bekend dat het Russische ministerie van Financiën naar verluidt een nieuw wetsvoorstel heeft opgesteld over de regulering van cryptocurrencies. Als het van kracht wordt, zouden inwoners hun crypto-wallets moeten registreren. Wie dit niet doet riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De autoriteiten in Rusland blijven bezig met uitvinden hoe ze precies cryptocurrencies willen reguleren. Zo werd in juli al bekend dat het land een wet op digitale financiële activa heeft aangenomen die de juridische status verleent aan cryptocurrencies, die 1 januari 2021 in werking zal treden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN