Verenigde Staten crypto

Amerikaans senator zegt dat de Verenigde Staten Bitcoin met rust moet laten

De Amerikaanse senator, en voormalig staatssecretaris van Wyoming, Cynthia Lummis, zegt dat de Verenigde Staten het voortouw moeten nemen bij het creëren van beleid waardoor Bitcoin (BTC) kan functioneren zoals het bedoeld is.

In een interview met Peter Chawaga, van het Amerikaanse nieuwsplatform Bitcoin Magazine, legde Lummis uit waarom ze vindt dat de federale overheid op de achtergrond moet blijven en staten de vrije hand moet geven om te innoveren op de Bitcoin- en cryptocurrency-markten. Ze zei het volgende in het interview:

“Wat leuk is aan staten, is dat wanneer ze elkaar zien innoveren, ze de neiging hebben om te imiteren, en dan zie je dat de innovatie in een andere staat misschien een andere richting uitgaat. Ik ben er heilig van overtuigd dat staten het juiste bestuursniveau en de juiste locatie voor innovatie zullen zijn. Daarom wil ik de federale overheid op afstand houden en de staten laten draaien met hun meer ondernemende en flexibelere capaciteiten.”

Lummis zegt dat ze van plan is om aan collega-wetgevers uit te leggen waarom ze overregulering van de opkomende markt moeten vermijden.

“Dus mijn eerste doel is [om] de federale overheid op afstand te houden. Laat ze weten dat dit niet een gebied is waar ze moeten reguleren, en laat de staten de broedplaatsen van innovatie zijn, en laat die innovatie hier worden geïncubeerd en gekoesterd …

Ik denk dat er veel misverstanden zijn over Bitcoin, maar ik denk dat onze aanwezigheid in de Amerikaanse senaat kan helpen om de zaken op een wettelijk gebied op afstand te houden. De uitdaging zal zijn om de regelgeving in de uitvoerende macht op afstand te houden.”

De prestaties van de staat Wyoming op het gebied van Bitcoin-innovatie zijn een goed voorbeeld van wat staten zouden kunnen doen als de federale overheid hen toestaat te innoveren, zegt Lummis.

“In mijn leven was [de] deelstaatregering altijd de meer innovatieve en flexibele, creatieve beleidsmaker in tegenstelling tot de federale overheid, en dus dat is wat ik zie gebeuren in mijn thuisstaat Wyoming.”

Wyoming is de eerste staat met een Special Purpose Depository Institution (SPDI). Dit zijn financiële instellingen die door de deelstaatregering zijn toegestaan ​​om transacties in zowel fiat-valuta als in Bitcoin te faciliteren, en die functioneren als een bank, hoewel het niet toegestaan is om geld te lenen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN