Kirobo lanceert nu ook service om Ethereum-transacties ongedaan te maken

Eerder dit jaar plaatsten wij al een artikel waarin duidelijk werd dat het Israëlische blockchain-bedrijf Kirobo een nieuwe webgebaseerde service geïntroduceerd had die een ‘logische laag’ op het Bitcoin-netwerk stapelt om gebruikers te “beschermen tegen menselijke fouten”. Als gevolg hiervan maakte het bedrijf het mogelijk om Bitcoin-transacties terug te halen. Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat het bedrijf hetzelfde heeft gedaan voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH).

Het versturen van transacties op het Bitcoin- of Ethereum-netwerk is altijd spannend. Dit omdat er veel variabelen zijn die verkeerd ingevoerd kunnen worden, waardoor je transactie onbedoeld bij iemand anders terecht kan komen, naar een niet bestaand adres gestuurd wordt of waardoor je teveel transactiekosten betaald voor je transactie.

Vorige week plaatsten wij nog een artikel die ging over een Ethereum-gebruiker die per ongeluk $9.500 transactiekosten betaalde voor een transactie ter waarde van $120. Dit soort dure fouten kunnen nu dus voorkomen worden met de Retrievable Transfer-service van Kirobo.

De dienst werd vandaag aangekondigd voor Ethereum op CoinDesk en is nu beschikbaar voor gebruikers die transacties uitvoeren in de native Ether-token van het netwerk. Asaf Naim, CEO van Kirobo, zei het volgende:

“Het gebruik van onze logische laag elimineert eindelijk de noodzaak om een ​​testtransactie te verzenden, waardoor de angst die gebruikers voelen bij het overmaken van geld naar een derde partij aanzienlijk wordt verminderd.”

De Retrievable Transfer-service, beschikbaar voor gebruikers van MetaMask en elke portemonnee die het WalletConnect-protocol gebruikt, stelt gebruikers in staat om geld terug te vorderen dat naar het verkeerde adres is gestuurd door een wachtwoord te genereren dat door de afzender wordt ingevoerd.

De ontvanger van het geld moet ook het overeenkomende wachtwoord invoeren – als de ontvanger dit niet doet, kan de afzender het geld terugvorderen en de transactie ongedaan maken. Bovendien is de service ook ontworpen om te beschermen tegen het verzenden van geld naar smart contracts die geen stortingen ondersteunen, evenals tegen man-in-the-middle-aanvallen, aldus Kirobo.

Ethereum-standaard ERC-20-tokens zullen ook op een later tijdstip door de service worden ondersteund, aldus de startup.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!