Bitcoin transacties kunnen nu ongedaan worden gemaakt!

Een in Israël gevestigd blockchain-beveiligingsbedrijf, dat bekend staat als Kirobo, heeft een nieuwe webgebaseerde service geïntroduceerd die een ‘logische laag’ op het Bitcoin-netwerk stapelt om gebruikers te “beschermen tegen menselijke fouten”. Als gevolg hiervan kunnen Bitcoin-transacties worden teruggehaald.

Asaf Naim, de CEO van Kirobo, vertelde Finance Magnates dat de Kirobo-service de allereerste poging is om iets te maken dat lijkt op MyEtherWallet, maar voor Bitcoin (BTC). Het biedt specifiek een service met “de mogelijkheid om een overdracht te annuleren, als deze naar een verkeerd adres wordt verstuurd, door een wachtwoord te vragen aan de ontvanger”.

Naim legde ook uit dat er geen softwaredownload vereist is om de service te gebruiken. Het kan worden geopend via de website van Kirobo of als een add-on voor Ledger wallets. Add-ons voor andere wallets zullen in de loop van de tijd worden ontwikkeld.

Afzenders van transacties stellen een toegangscode in die ontvangers moeten gebruiken om de munten op te halen. Als een onjuist wachtwoord wordt ingevoerd, worden de munten niet in de portemonnee van de ontvanger gestort. Check de video hieronder voor meer informatie over hoe het werkt.

https://youtu.be/d4gk6OG0sf8

Deze toegangscodes, die door de verzender van de transactie zijn gekozen, kunnen worden ingevoerd via de portemonnee-add-on van Kirobo (als de ontvanger deze ook heeft); ze kunnen ook worden ingevoerd via een portal op de website van Kirobo.

Als de toegangscode correct is, worden de munten gestort en wordt het saldo van beide portefeuilles bijgewerkt.

Naim legde uit dat het basisprincipe van de service werkt op een gedeeltelijk gecentraliseerd escrow-servermodel. Hij zei:

“Het is gecentraliseerd vanaf de ontvangende kant en niet gecentraliseerd vanaf de afzender. Dit betekent dat zelfs als Kirobo verdwijnt, de afzender de transactie altijd kan annuleren, zolang de ontvanger het wachtwoord niet ingevoerd heeft.”

Naim legde ook uit dat alle transactie-informatie alleen in gecodeerde vorm in de browser van de gebruiker wordt opgeslagen en dat toegang tot de informatie alleen mogelijk is via het grootboek zelf. Daarom kun je het zelfs, zonder angst, op elke willekeurige computer gebruiken, zei hij.

Naim zei ook dat het nog ongeveer een maand duurt, voordat het publiekelijk gelanceerd zal worden.

Omkeerbaarheid van transacties is lange tijd één van de grootste obstakels geweest voor grootschalige adoptie. David Gerard, auteur van Attack of the 50-Foot Blockchain, legde eerder deze week uit in een interview met Finance Magnates dat consumenten omkeerbaarheid eisen.

Hij zei verder:

“Zoals de meeste mensen in Europa heb ik een kaart in mijn portemonnee met ponden. Die kaart is gekoppeld aan een rekening bij mijn bank en ik zwaai gewoon met mijn kaart en ik kan kleine aankopen doen. Maar dat is eigenlijk volledig omkeerbaar. Als ik een transactie zie die ik niet leuk vind, kan ik aan het eind van de dag contact opnemen met mijn bank … en zij zullen het terugdraaien.”

Hoewel het platform van Kirobo niet exact hetzelfde biedt, is het volgens ons wel een stap in de goede richting. Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!