Ethereum transactie fout

Dure fout: Ethereum gebruiker verstuurt $120 voor $9.500 aan transactiekosten

Het is al lang geleden dat we een artikel hebben geschreven over iemand die een fout gemaakt heeft in het versturen van zijn of haar cryptocurrencies. Nu is het echter weer gebeurd. Er is namelijk een transactie gestuurd op het Ethereum (ETH) -netwerk, waarin de verzender perongelijk meer dan $9.000 aan transactiekosten betaald heeft voor een transactie van nog geen $120.

Een MetaMask-gebruiker, die Ethereum probeerde te ruilen voor een DeFi-token, betaalde meer dan $9.500 transactiekosten terwijl hij/zij slechts $120 aan ETH overboekte. De gebruiker heeft contact opgenomen met de mining pool die de transactie heeft verwerkt voor hulp, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

Een erg dure fout

De gebruiker, onder de bijnaam ProudBitcoiner, legde zijn nogal nare situatie op Reddit uit. Hij gebruikte de populaire online portemonnee MetaMask om 0,2955 verpakte Ether (WETH) in te ruilen voor 531 Chi Gastoken (CHI) ter waarde van ongeveer $120. De vergoeding die hij betaalde was echter abnormaal – 23.517 ETH. Vanuit een USD-perspectief is dit bedrag bijna $9.500.

Bron: Etherscan.io

De mining pool Ethermine verwerkte de transactie binnen 30 seconden en incasseerde de vergoeding. Miners hebben de neiging om prioriteit te geven aan transacties waarbij gebruikers hebben aangeboden hogere vergoedingen te betalen. Dit kan echter leiden tot kostbare menselijke fouten, wat in deze situatie het geval lijkt te zijn, zoals de gebruiker uitlegde:

“MetaMask vulde het veld ‘Gaslimiet’ niet met het juiste bedrag in mijn vorige transactie, en die transactie is mislukt, dus ik besloot het handmatig te wijzigen in de volgende transactie (deze), maar in plaats van 200.000 in ‘Gaslimit’ te typen, schreef ik het in het invoerveld ‘Gasprice’, dus ik betaalde 200.000 GWEI voor deze transactie.”

De term “gas” verwijst naar de kosten die nodig zijn om een ​​transactie uit te voeren op de Ethereum-blockchain. Het wordt aangegeven in Gwei (ook wel nanoeth genoemd), waarbij één Gwei gelijk is aan een miljardste van één Ether. Bij het initiëren van een transactie kan de gebruiker een maximale hoeveelheid gas instellen die hij wil uitgeven via het veld “gaslimit”.

Het geld kan teruggegeven worden door de mining pool Ethermine, echter zijn ze dit natuurlijk niet verplicht. We hopen voor de verstuurder dat ze vandaag in een goede bui zijn en hem/haar het geld teruggeven.

Fouten helaas vaker voor

Helaas is het versturen van cryptocurrencies momenteel nog erg foutgevoelig. Zo plaatsten wij eerder dit jaar een artikel waarin duidelijk werd dat een gebruiker 40 ETH verloren had omdat hij een verkeerd adres zou hebben ingevuld als eindbestemming. Hij verliest hierdoor een flink bedrag aan Ethereum ter waarde van ongeveer 8.000 euro. Dit volgens een bericht op Reddit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN