Amerikaanse banken onderzoeken manieren om de cryptocurrency-markt te betreden

Amerikaanse banken zijn druk bezig met manieren te onderzoeken om de cryptocurrency-markt te betreden. Dit volgens waarnemend valuta-controleur Brian Brooks.

Banken hebben vertrouwen gekregen door de toestemming vanuit de OCC

Tijdens een recente aflevering van de Unchained-podcast met Laura Shin legde Brooks uit dat verschillende Amerikaanse banken de verschillende mogelijke paden onderzoeken die ze zouden kunnen nemen om cryptocurrencies te adopteren.

Deze ontwikkeling volgt op de recente beslissing vanuit het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC), om banken toe te staan om bewaardiensten voor ​​cryptocurrencies aan te bieden. Hierdoor hebben banken het vertrouwen gekregen om de cryptocurrency-ruimte te verkennen en deze ontluikende markt aan te gaan boren.

Het OCC heeft in juli besloten om banken de ruimte te geven om digitaal te gaan, maar ze moesten ervoor zorgen dat er geen verwarring bestond over de manier waarop ze klanten moesten behandelen. De OCC verduidelijkte in een brief dat banken de veiligheid van de activa van klanten moeten waarborgen.

Banken hebben grote crypto-organisaties benaderd

In het interview zei Brooks, toen hem werd gevraagd hoe banken hun houding hebben veranderd, dat banken contact hadden opgenomen met grote organisaties in de crypto-markt, zoals Coinbase en Anchorage, om erachter te komen of ze bereid zouden zijn om met hen samen te werken om een ​​manier te creëren voor hun klanten om in Bitcoin (BTC) te investeren.

Brooks vervolgde dat banken niet helemaal opnieuw willen beginnen en in plaats daarvan willen samenwerken met crypto-bewaarders om namens hen diensten te verlenen.

Hij merkte tevens op dat banken direct na de brief reageerden en de Bitcoin koers omhoog ging, wat suggereert dat instellingen zich veiliger voelen om te investeren als banken erbij betrokken zijn. Hij stelde dat het gemakkelijker zal zijn om grote investeerders met veel geld aan te trekken als ze kunnen investeren via een entiteit die ze al herkennen, zoals JP Morgan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!