Ethereum koers

Bijna 25% van het totale ETH-aanbod wordt op beurzen gehouden

Crypto-analyseplatform ViewBase heeft onlangs ontdekt dat bijna een vierde van het circulerende aanbod van Ethereum (ETH) wordt vastgehouden op gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen. In het specifiek meldde Cointelegraph dat 26.768.260 ETH op beurzen gestald zijn, wat overeenkomt met ongeveer 23,6% van het totale aanbod. Wat op zijn beurt weer gelijkstaat met ongeveer $10 miljard.

Verder werd duidelijk dat bijna alle 26 miljoen tokens worden bewaard op 10 gecentraliseerde beurzen. Coinbase is alleen al verantwoordelijk voor de bewaring van 8,5 miljoen ETH-tokens – ongeveer 7,5% van het aanbod. De rest van de top 5 wordt aangevoerd door Bitfinex (~5,2 miljoen tokens), Huobi (~3,3 miljoen tokens), Binance (~2,9 miljoen tokens) en Kraken (~2,4 miljoen tokens).

Bron: ViewBase

Het percentage wat op gecentraliseerde exchanges vastgehouden wordt is verrassend hoog. Ter vergelijking: het totale aantal Bitcoin (BTC) dat op cryptocurrency-beurzen gehouden wordt is ongeveer 8,1 procent van het circulerende aanbod van Bitcoin. Dit terwijl Ethereum juist vaak gebruikt wordt voor gedecentraliseerde finance (DeFi).

Uit deze vergelijking zou je kunnen concluderen dat BTC-houders veel minder enthousiast zijn om hun munten te verkopen dan ETH-houders. Eerder in oktober schreef de gerenommeerde cryptocurrency-analist Willy Woo nog op Twitter dat het aantal BTC dat op cryptocurrency-exchanges wordt bewaard aan het dalen was. Hij zag dit als een positief teken en zei het volgende hierbij:

“Het is een teken dat er nieuwe kopers binnenkomen om de munten van de markten te halen en ze naar de koude opslag te verplaatsen.”

Met andere woorden, munten worden gekocht en overgezet naar hardware wallets om langdurig vast te houden. Daarom zei Woo dat een laag aantal munten op beurzen “macro bullish” is.

Een groot aantal munten op beurzen zou daarentegen kunnen aangeven dat houders hun munten graag willen lossen. Dit kan dus betekenen dat ETH-houders op zoek zijn om hun munten voor een gunstige prijs te verkopen.

Bitcoin lijkt echter steeds populairder te worden als investeringsmiddel voor op de lange termijn. In augustus meldde wij nog dat de migratie van BTC van beurzen het hoogste punt in 21 maanden had bereikt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN