Bitcoin Nieuws

Aantal Bitcoin op beurzen daalt tot nieuw dieptepunt

We hebben de afgelopen tijd al verschillende artikelen geplaatst over het feit dat steeds minder mensen hun Bitcoin verkopen. Zo gaven wij vorige maand aan dat het aantal Bitcoin (BTC) op beurzen gedaald was tot een dieptepunt dat in meer dan een jaar niet gezien was.

Deze trend is echter door blijven zetten en, volgens de gegevens van Glassnode, bevatten de beurzen die het bijhoudt momenteel 2,6 miljoen Bitcoin. Dit betekent een dieptepunt dat in de afgelopen 21 maanden niet meer gezien is.

Bron: Glassnode

De trend dat gebruikers hun geld opnemen van de beurzen, manifesteerde zich voor het eerst direct na Black Thursday. Sinds die tijd heeft ongeveer 300.000 BTC de beurzen verlaten. Dit kan als een bullish indicator worden beschouwd, omdat het zou kunnen betekenen dat gebruikers niet van plan zijn hun activa binnenkort te verkopen.

De recente beweging valt samen met de recente bull run, waarbij de Bitcoin koers zich herstelde van onder de $5.000 tot meer dan $12.000. Momenteel is de Bitcoin koers echter weer wat teruggetrokken en staat momenteel op ongeveer $11.700.

Niet alle beurzen zijn even hard geraakt. Bitfinex hield bijvoorbeeld bijna 200.000 BTC in zijn kluizen voorafgaand aan Black Thursday. Momenteel zijn hier echter nog maar ongeveer 60.000 BTC van over.

Enquête toont aan dat mensen niet verkopen

In een eerder artikel werd echter wel duidelijk dat steeds meer mensen hun Bitcoin vasthouden. In een recente Twitter-peiling van beroemde analist en bedenker van het Bitcoin SF2-prijsmodel, PlanB, is 65% van de deelnemers HODLers van Bitcoin, terwijl slechts 3,9% van hen de cryptocurrency verkocht.

PlanB voerde de peiling uit op Twitter en vroeg letterlijk:

Bron: PlanB op Twitter

Uit de enquête bleek verder dat de meerderheid van de mensen momenteel Bitcoin HODL’t, koopt of verkoopt, terwijl slechts een kleine 12% van de deelnemers zegt dat ze op dit moment geen BTC-positie hebben. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de Twitter-peiling voornamelijk onder de volgers van PlanB gehouden is, die voornamelijk crypto-enthousiastelingen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN