Bitcoin koers heeft all-time high bereikt in de volgende 8 landen

2020 was tot nu toe een moeilijk jaar wat de wereldeconomie betreft. Dit heeft veel te maken gehad met de uitbraak van het coronavirus. Door deze ontwikkeling daalde de cryptocurrency-markt halverwege maart aanzienlijk, maar is sindsdien met een flinke comeback bezig.

De Bitcoin koers is bijvoorbeeld met meer dan 261% gestegen sinds de waarde op 12 maart 2020 daalde tot $3.600. BTC bereikte hierdoor op 21 oktober het hoogste punt in 2020 en bereikte woensdagavond een koers van $13.184 per munt.

Veel populaire analisten denken zelfs dat de Bitcoin koers dit jaar of begin volgend jaar zijn all-time high zal overschrijden. Het is echter zo dat de koningsmunt in verschillende andere landen dit punt al doorbroken heeft.

8 landen die worden geteisterd door enorme inflatie

Zoals gezegd staat de koningsmunt in sommige landen al op een nieuwe all-time high, echter is de reden hiervan de enorme val van de lokale fiat-valuta’s. Zo heeft de Bitcoin koers in Brazilië, Turkije, Argentinië, Soedan, Angola, Venezuela, Pakistan en Zambia recordhoogtes bereikt. Bitcoin-voorstander Alistair Milne besprak het onderwerp op Twitter en tweette:

“Landen waar Bitcoin een nieuwe ATH heeft bereikt in hun lokale valuta; Brazil-pop. 209 miljoen, Turkije-pop. 82m, Argentinië-pop. 44,5m, Sudan-pop. 41m, Angola-pop. 30m, Venezuela-pop. 29m, Zambia-pop. 17m. Binnenkort: Rusland, Colombia … en dan alle andere fiat-valuta’s.”

In mei 2019 kostte het bijvoorbeeld nog 52.507 Turkse lira om een ​​enkele Bitcoin (BTC) in Turkije te kopen. Dit was op dat moment ongeveer $8.800 waard. Vandaag de dag is het echter een ander verhaal, aangezien de actuele prijs van één Bitcoin momenteel 103.775 Turkse lira is, en dit soort inflatie is terug te zien in alle bovengenoemde landen.

Andere landen zullen snel volgen

Eerder deze maand schreef de cryptocurrency-columnist Jason Deane ook een uitgebreid redactioneel stuk over deze landen. Deane ontdekte dat Bitcoin in al deze landen nieuwe recordhoogtes bereikt had en vroeg zich tevens af hoe lang het zou duren voordat sterkere valuta’s hun voorbeeld zouden beginnen te volgen.

Het stuk eindigde met:

“Eén ding is zeker: de nieuwe recordhoogte, die de aanleiding was voor het onderzoek voor dit artikel, zal zeker niet de laatste zijn voor de Turkse lira, Argentijnse peso, Pakistaanse roepie en vele anderen. Maar hoe lang zal het duren voordat we hetzelfde zien met een valuta die misschien dichter bij ons hart ligt, vooral als we, laten we zeggen, het in onhoudbare getalen gaan drukken om een ​​wereldwijde pandemie te overleven? Hoe lang nog.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!