Pluto exchange verdwijnt na exit-scam van $272.000

Handelsplatform Pluto Exchange in India, heeft naar verluidt een exit-scam uitgevoerd met een opbrengst van $272.000 dollar. De cryptocurrency exchange wordt beschuldigd van het misleiden van meer dan 40 investeerders. Pluto Exchange zou klanten hoge rendementen hebben beloofd, wat hen misschien ertoe aanzette om hun geld op het platform te storten. De Indiase politie is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de zaak. Dit volgens het lokale nieuwsplatform Millennium Post.

De oprichter van Pluto Exchange, Bharat Verma, zou samen met anderen die bij het investeringsprogramma betrokken waren investeerders hebben gelokt door te zeggen dat ze cryptohandel en cryptocurrency-mining activiteiten runden onder het bedrijf “F2poolminin”.

Pluto exchange belooft rendementen van minimaal 20%

Eén van de investeerders Joginder Kumar, gaf aan dat hij het team van Pluto Exchange zou hebben ontmoet op een beurs in Connaught Place in Delhi. Op deze beurs werd hij wijsgemaakt dat hij elke maand een rendement van 20-30% zou ontvangen. Dit is een veel voorkomende strategie die meestal door oplichters wordt gebruikt om investeerders te lokken

De verdachten beloofden volgens Kumar ook een extra bonus als hij, net als bij een piramidespel, andere personen zou aantrekken om in het cryptocurrency project te investeren. De alarmbellen gingen bij Kumar rinkelen op het moment dat hij geen enkel rendement had ontvangen op zijn investering van $6.500. Kumar kreeg naar verluidt reactie vanuit Bharat Verma, die aangaf dat de inbeslagname van veel van de bankrekeningen van het bedrijf en de kelderende prijs van Bitcoin hen hadden gedwongen de opbrengsten niet uit te betalen aan de investeerders.

Op dit moment heeft Pluto Exchange zijn kantoren verplaatst van India naar Dubai en volgens Kumar heeft de directeur van het bedrijf meer dan $ 6,8 miljoen verzameld voor het cryptocurrency project.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!