Rapper T.I. moet $75.000 boete betalen voor het promoten van frauduleuze ICO

Rapper en acteur Clifford Joseph Harris Jr., beter bekend als T.I., moet een boete van $75.000 dollar betalen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij wordt ervan beschuldigd dat hij een rol heeft gespeeld bij het promoten van een niet geregistreerde en frauduleuze initial coin Offering (ICO).

In de zomer van 2017 werden er ontiegelijk veel ICO’s gelanceerd. Verschillende beroemdheden hebben in die tijd ICO’s gepromoot op social media, zonder aan te geven dat ze door deze projecten werden betaald om advertenties op te zetten.

Niet alleen de Rapper T.I. werd in deze zaak beschuldigd, maar ook vier andere medeplichtigen waaronder de beroemde filmproducent Ryan Felton. De ICO projecten waar het om zou gaan zijn FLik en CoinSpark.

T.I. maakt misbruik van zijn volgers

De SEC heeft aangegeven dat T.I. zijn positie heeft gebruikt om beide ICO projecten te promoten met behulp van zijn invloed op social media.

“De klacht van de SEC beweert dat Felton beloofde een digitaal streamingplatform voor FLiK te bouwen en een digitaal handelsplatform voor activa voor CoinSpark. In plaats daarvan zou Felton het geld hebben verduisterd dat in de ICO’s was opgehaald.”

Het FLiK token was de native munt voor een Netflix-achtig platform dat streaming op de blockchain mogelijk zou maken. Het token zou je vervolgens kunnen gebruiken voor aankopen in de app. Na de ICO zou de rapper het geld hebben gebruikt om een ​​luxe auto, een nieuw huis, sieraden en andere goederen te kopen.

ICO’s halen $165.000 en $282.000 bij investeerders op

FLiK slaagde erin om ongeveer $165.000 aan Ethereum op te halen in de ICO die in 2017 werd gelanceerd. Daarnaast haalde de CoinSpark ICO in 2018 $282.000 op. Alle beklaagden behalve Felton zijn overeengekomen om een ​​schikking te treffen met de SEC.

De rapper voegt zich bij Boxer Floyd Mayweather en muziekproducent DJ Khaled als beroemdheden die ook door de toezichthouder zijn aangeklaagd vanwege het promoten van ICO’s. Bovendien kreeg de bekende acteur Steven Seagal dit jaar te horen dat hij een een boete moest betalen van $314.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!