De SEC beboet Floyd Mayweather en DJ Khaled

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Floyd Mayweather en DJ Khaled boetes uitgedeeld vanwege het promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s), zonder tegen investeerders te zeggen dat ze promotiekosten kregen. Dit meldde een persbericht op 29 november. Floyd Mayweather schreef een bericht over Centra’s ICO op zijn Twitter-account en zei ‘het gaat over een paar uur beginnen’. Koop ze snel voordat ze uitverkocht zijn, ik heb de mijne. Khaled noemde het een “game changer” op zijn sociale media-accounts , zei de SEC.

Waarschuwing

Volgens de SEC hadden de twee sterren moeten bekendmaken dat ze waren ingehuurd om promotie te maken. De toezichthouders herinnerde influencers vorig jaar nog dat voor dit soort berichten regels gelden. Ook wordt investeerders aangeraden zich niet alleen te laten leiden door bekendheden DJ Khaled en Floyd Mayweather moeten respectievelijk 100.000 en 300.000 dollar boete betalen. Ook moeten ze het verdiende bedrag terugbetalen, inclusief rente. Daarnaast mag Khaled twee jaar geen promotie maken voor financiële producten en Floyd Mayweather drie jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!