Bitcoin geldautomaten

Bitcoin-dominantie is sinds mei met 10% afgenomen

Bitcoin (BTC) staat al sinds het begin van de cryptocurrency-markt bekend als de meest dominante munt en dit zal de komende jaren ook wel zo blijven. Het is echter wel zo dat de dominantie van de koningsmunt de laatste maanden flink afgenomen is. De dominantie-index van Bitcoin is met 10% gedaald van een hoogste punt van 67% op 10 mei naar een dieptepunt van 57% dat zondag gezien werd.

De nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), is ondanks de flinke daling nog steeds vrij hoog. Ethereum bezit momenteel nog steeds bijna 13% van de totale marktkapitalisatie van $330 miljard.

Bron: CoinMarketCap

Zoals gezegd heeft Bitcoin consequent het hoogste dominantieniveau in de cryptocurrency-economie gehad en vandaag de dag heeft het ongeveer 57% van de marktwaarde in handen. Dit is echter 10% lager dan medio mei, aangezien Bitcoin de afgelopen 118 dagen een flinke daling in dominantie heeft doorgemaakt.

Binnen het tijdsbestek van honderd dagen was het voornamelijk Ethereum die ervoor zorgde dat het dominantieniveau van BTC afnam. Momenteel heeft ETH bijna 13% van de waardering van de crypto-economie in handen. Dit is na de intense dump die ETH en een groot aantal ERC20-tokens op zaterdag hebben doorgemaakt.

Dominantie van de overige top 10 munten

De nummer 3 cryptocurrency van dit moment XRP (Tether niet meegeteld) heeft momenteel een kleine 3,41% in handen. Chainlink (LINK) staat ook in de top tien op het gebied van marktkapitalisatie, met $4,2 miljard op zondag, wat slechts 1,55% van de totale marktwaardering is.

Bitcoin Cash (BCH) heeft de afgelopen weken ook zijn dominantiepercentage zien dalen. In feite is BCH vlak voor de blockchain-splitsing van november 2018 – die Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) produceerde – van 4,37% naar een dieptepunt van 1,38% gedaald.

Uit gegevens blijkt dat de nieuwkomer Polkadot (DOT) erin is geslaagd om zich bij de top tien te voegen en 1,1% (niet weergegeven in de grafiek) van de totale marktkapitalisatie in handen heeft.

Voor de rest heeft Litecoin (LTC) ongeveer 1,1%, Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) 0,97% en Binance Coin (BNB) 0,91%. De rest van de 2000+ bestaande digitale activa veroveren op zondag ongeveer 17,21%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN