Bitcoin

Ryanair CEO noemt Bitcoin een ‘ponzifraude’

De CEO van luchtvaartmaatschappij Ryanair, Michael O’Leary, is door oplichters gebruikt om een nep Bitcoin (BTC) handelsprogramma te promoten. De fraudeurs passen een techniek toe waarbij ze afbeeldingen van beroemdheden gebruiken en citaten verzinnen om investeerders naar een Bitcoin scam te lokken.

De frauduleuze advertentie, waar Michael O’Leary op werd afgebeeld, was op meerdere bekende websites te zien. De advertentie was vervolgens gelinkt naar een nep interview tussen Ryan Tubridy en O’Leary in The Late Late Show. Het doel was om potentiële investeerders te lokken om het Bitcoin handelsprogramma aan te schaffen.

‘Bitcoin is een ponzifraude’

Michael O’Leary wist hier klaarblijkelijk niets van af en toen hij werd ondervraagd door The Sunday Times over zijn betrokkenheid, gaf hij aan dat hij niets te maken had met het automatische handelsprogramma. Sterker nog, hij merkte op dat Bitcoin zelf een oplichting was.

“Ik heb nooit en zou nooit één cent in Bitcoin investeren, wat naar mijn mening gelijk staat aan een Ponzifraude. Ik zou iedereen met een beetje gezond verstand aanraden om dit valse verhaal te negeren en BTC als een plaag te vermijden.”

De Ryanair CEO leverde deze vernietigende kritiek op BTC nadat hij betrokken raakte bij het promoten van een cryptocurrency scam genaamd Bitcoin lifestyle.

Scammers doen zich voor als beroemdheden

Eerder dit jaar ging er ook al een BTC oplichting rond, met de Britse tv-presentator Rylan Clark-Neal als slachtoffer. Frauders verdienen gigantische bedragen met dit soort cryptocurrency scams. Onlangs hadden Bitcoin oplichters meer dan $2 miljoen verzameld door zich voor te doen als Elon Musk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN