Bitcoin oplichters verzamelen meer dan $2 miljoen door zich voor te doen als Elon Musk

Bitcoin (BTC) oplichters hebben naar verluidt meer dan $2 miljoen aan gestolen fondsen verzameld in de afgelopen twee maanden. Dit is de oplichters gelukt door zich voor te doen als de Tesla oprichter Elon Musk. ZDNet meldde dit in een uitgebreid artikel.

Oplichters zijn constant opzoek naar nieuwe tactieken om onschuldige mensen in de val te lokken. Zo gebruiken ze tegenwoordig Bitcoin vanity adressen als nieuwe truc om de oplichting meer geloofwaardigheid te geven.

Wat zijn Bitcoin vanity adressen?

Een Bitcoin vanity adres is een crypto-adres dat een echt woord of een echte naam bevat. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

1xbit

Om een oplichting vaak nog minder op te laten vallen en onschuldige mensen te misleiden, zorgen oplichters vaak dat hun livestreams synchroon lopen met echte evenementen die verband houden met de beroemdheid.

“Gebruikers moeten op hun hoede zijn, want deze oplichting is niet beperkt tot alleen livestreams van YouTube en is ook opgemerkt op Twitter, Facebook, Instagram en recentelijk op TikTok. Dit doen ze op dezelfde manier door profielen met hoge volgers te hacken en de scam uit te zenden voor een korte periode.

Justin Lister, CEO van cyberbeveiligingsbedrijf Adaptiv, heeft in de afgelopen maand het gebruik van Bitcoin vanity adressen gevolgd en vond 67 Elon Musk vanity adressen die in totaal 214 BTC van slachtoffers verzamelden.

Oplichters actief via YouTube

Elon Musk is vaker doelwit geweest van crypto-oplichting. Meerdere keren hebben hackers zijn imago of gelijkenis op Twitter gebruikt om nepaccounts te maken en nep give-aways voor cryptocurrency te promoten. Zo wisten YouTube scammers 16 Bitcoin op te halen door zich voor te doen als Elon Musk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!