Lightning Network

Bitcoin hash snelheid bereikt nieuw record terwijl Bitcoin $12.000 nadert

De Bitcoin (BTC) koers is zich inmiddels al meer dan een week tussen de $11.000 en $12.000 aan het bewegen en we blijven nog steeds enorme weerstand ondervinden, waardoor het nog niet gelukt is om de $12.000 te breken.

We hebben echter verder wel goed nieuws te melden omtrent Bitcoin. Het is namelijk zo dat de hash snelheid van Bitcoin weer een nieuw mijlpaal heeft bereikt!

Stijging van meer dan 25%

Gegevens van Blockchain.com laten zien dat de gemiddelde hash snelheid van Bitcoin op 16 augustus een nieuwe piek heeft bereikt van 129,075 TH/s. Als we dit vergelijken met begin dit jaar, dan zien we dat de hash snelheid met meer dan 25% is gestegen.

Bron: Blockchain.com

Wat is hash snelheid?

De hashrate van een cryptocurrency, ook wel hashing of rekenkracht genoemd, is een maatstaf die aangeeft hoeveel berekeningen dat een bepaald netwerk per seconde kan uitvoeren. Een hogere hashrate verhoogt de concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren en het verhoogt ook de hoeveelheid middelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een 51% -aanval op het netwerk. Hier wordt het netwerk dus alleen maar veiliger door.

Flinke stijging van hash snelheid na bullmarkt

De Bitcoin hash snelheid heeft sinds de bullmarkt eind 2017 een aanzienlijke stijging doorgemaakt. De hash snelheid stond eind 2017 nog op ‘slechts’ 13.807 TH/s. Een jaar later zagen we weer een flinke stijging van de hash snelheid, die ons op 35.97 TH/s bracht. Eind 2019 steeg de hash snelheid zelfs naar 101.133 TH/s. Vanaf eind 2017 zien we dus ieder jaar een stijging van maar liefst 2,5x.

Bron: Blockchain.com

Bitcoin koers richting de $14.000

Cryptocurrency handelaar SmartContracter, met meer dan 61.000 volgers op Twitter, is van mening dat BTC op korte termijn een flinke stijging gaat doormaken. Hij voorspelt dat Bitcoin in de komende weken zal stijgen naar $14.000. Ook de bekende cryptocurrency exchange Kraken beweerde dat de Bitcoin prijs met 200% kan stijgen in de komende maanden.

Ethereum hash snelheid is met 30% gestegen in 2020

Ook schreven we begin juni een artikel waarin te lezen is dat Ethereum sinds begin 2020 met bijna 30% is gestegen tot het huidige niveau van 187.369 GH/s, wat suggereert dat miners harder werken om zoveel mogelijk ETH te verzamelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN