Ethereum koers

Ethereum hash snelheid is met 30% gestegen in 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De hash snelheid van Ethereum is sinds begin 2020 met bijna 30% gestegen tot het huidige niveau van 187.369 GH/s, wat suggereert dat miners harder werken om zoveel mogelijk ETH te verzamelen vóór de aanstaande lancering van Ethereum 2.0.

Waarom is dit belangrijk?

De stijgende hash snelheid betekent natuurlijk een veiliger netwerk en een kleinere kans op een 51% aanval. Een website die de potentiële kosten van het uitvoeren van dergelijke aanvallen op de verschillende blockchain-netwerken berekent, schat dat het benodigde bedrag om Ethereum in gevaar te brengen ongeveer $140.000 per uur is.

Bron: crypto51.app

Dit plaatst ETH op de tweede positie op deze schaal, alleen achter Bitcoin. Hoewel de hash snelheid van BTC daalde na de halvering in mei, bedragen de kosten voor een aanval op het BTC-netwerk meer dan $440.000 per uur.

1xbit

Stijgende trend

Volgens gegevens van Etherscan begon de hash snelheid van ETH het jaar met ongeveer 147.405 GH/s. Dit nam echter al snel toe met 10% en sindsdien is de positieve trend niet gestopt. Op het moment van schrijven staat de hash snelheid op 187.369 GH/s, een stijging van ongeveer 27%.

Bron: Etherscan

Ondanks de recente stijgingen is de hash snelheid van Ethereum nog steeds aanzienlijk lager dan de hoogste niveaus ooit in 2018. Van maart tot oktober van dat jaar lag de hash snelheid bijna constant boven de 250.000 GH/s en piekte op 9 augustus, naar net onder de 300.000 GH/s.

2020 wordt het jaar van Ethereum?

2020 kan een essentieel jaar zijn voor ETH, aangezien de gemeenschap anticipeert op de lancering van het langverwachte Ethereum 2.0. Deze upgrade zal de netwerkovergang van het huidige consensusalgoritme proof-of-work naar proof-of-stake zien. Door het te implementeren, wil het bedrijf een aantal huidige beveiligings- en schaalbaarheidsproblemen aanpakken.

Hoewel Vitalik Buterin, medeoprichter van het project, onlangs de lancering van verschillende Layer 2-oplossingen op Ethereum heeft onthuld, is de exacte datum van de ETH 2.0-release nog onbekend. Een belangrijke projectontwikkelaar, genaamd Danny Ryan, gaf onlangs echter wel aan dat het project nog op schema loopt.

Dit jaar was ook qua prijs aanzienlijk positief voor de tweede geplaatste cryptocurrency per marktkapitalisatie. De Ethereum koers stond begin dit jaar op ongeveer $130 en handelt momenteel voor $243. Dit vertegenwoordigt een stijging van 87%.

Ondanks deze stijging, schetste een recent rapport dat de prijs van het activum nog steeds “aanzienlijk ondergewaardeerd” is. Het baseerde zijn conclusie op verschillende belangrijke maatstaven, waaronder ontwikkelingen, gasgebruik en HODLing-mentaliteit van investeerders en miners.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN