Bitcoin computerspel

Crash van Bitcoin hield verband met de daling van goud en zilver

Bitcoin (BTC) was gisteren de druk aan het opvoeren om de $12.000 grens te overschrijden. Echter lukte het de koningsmunt niet en kregen we een plotseling daling te zien van meer dan $750 dollar. Op Binance bereikte de Bitcoin koers een laagste punt van $11.125.

Bron: Binance

Wanneer we kijken naar wat de prijs van de edelmetalen goud en zilver deden, dan zien we dat de correlatie tussen de cryptocurrency en edelmetalen door blijft gaan. Alle drie bewogen in dezelfde richting en daalden op 11 mei.

In juni schreven wij ook al een artikel waarin te zien was dat Bitcoin en goud een hoge correlatie hebben.

Volgens verschillende analisten kan het gedrag van goud als indicator gebruikt worden om het gedrag van Bitcoin te volgen.

Bron: Tradingview

Bitcoin, goud en zilver sterk gecorreleerd

Bitcoin is de laatste tijd gecorreleerd met verschillende activaklassen. Dit was ook te zien tijdens ‘black thursday’ toen de Bitcoin koers crashte en tot meer dan $1,6 miljard aan posities werden geliquideerd. De crash werd grotendeels veroorzaakt door de coronapandemie en de cryptocurrency markt bewoog zich in lijn met de aandelenmarkt.

De correlatie is vooral duidelijk te zien in de laatste vijf dagen, toen de prijzen voor al deze drie activa daalden. Goud verloor sinds 7 augustus meer dan 6% van zijn waarde, Bitcoin daalde ongeveer met 5% en zilver zag een aanzienlijke daling van 11%.

Millenials kiezen voor Bitcoin, terwijl oudere generatie voor goud kiest

In een eerder artikel op onze website werd duidelijk dat voornamelijk millenials investeren in Bitcoin (BTC), terwijl de oudere generaties vaak goud verkiezen.

Bloomberg haalde het laatste JPMorgan-onderzoek aan dat was gericht op het gedrag van retailbeleggers tijdens en na de COVID-19-crisis. Het team van strategen, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, concludeerde dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1960) hebben besloten om geen aandelen te houden, voornamelijk die verbonden zijn met de technische sector. In plaats daarvan richtten ze zich op het opbouwen van hun portfolio met meer ‘veilige’ en minder volatiele activa zoals goud en staatsobligaties.

Daarentegen, en misschien niet verwonderlijk, hebben jongere generaties meer geld toegewezen aan risicovollere activa – zoals aandelen en cryptocurrencies – met name Bitcoin. Uiteindelijk schetsten de analisten dat beide generaties ernstige verschillen vertonen in hun voorkeuren en concludeerden dat “de oudere cohorten de voorkeur geven aan goud terwijl de jongere cohorten de voorkeur geven aan Bitcoin.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN