Millenials kiezen voor Bitcoin, terwijl oudere generatie goud verkiest

Een recent onderzoek, van de bankgigant JPMorgan, bevestigd ons vermoeden dat voornamelijk millenials investeren in Bitcoin (BTC), terwijl de oudere generaties vaak goud verkiezen.

Bloomberg haalde het laatste JPMorgan-onderzoek aan dat was gericht op het gedrag van retailbeleggers tijdens en na de COVID-19-crisis. Het team van strategen, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, concludeerde dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1960) hebben besloten om geen aandelen te houden, voornamelijk die verbonden zijn met de technische sector.

In het onderzoek stond het volgende:

“De oudere cohorten bleven hun overtollige liquiditeit inzetten in obligatiefondsen, waarvan de aankopen in juni en juli sterk bleven.”

In plaats daarvan richtten ze zich op het opbouwen van hun portfolio met meer ‘veilige’ en minder volatiele activa zoals goud en staatsobligaties.

Daarentegen, en misschien niet verwonderlijk, hebben jongere generaties meer geld toegewezen aan risicovollere activa – zoals aandelen en cryptocurrencies – met name Bitcoin. Uiteindelijk schetsten de analisten dat beide generaties ernstige verschillen vertonen in hun voorkeuren en concludeerden dat “de oudere cohorten de voorkeur geven aan goud terwijl de jongere cohorten de voorkeur geven aan Bitcoin.”

Robert Kiyosaki gaf dit ook al aan

Interessant is dat de conclusie van JPMorgan perfect samenvalt met de mening van Robert Kiyosaki. Terwijl hij zei dat goud, zilver en Bitcoin mensen rijker en slimmer kunnen maken, beweerde de auteur van Rich Dad Poor Dad ook dat de edelmetalen voor ouderen zijn, terwijl Bitcoin voor jongeren is.

Hij gaf op 23 juli het volgende aan op Twitter:

“BITCOIN leidt jongeren op. De meeste goudjongens oud. Bitcoin informeert de nieuwe generatie over waarom oude jongens van goud houden. GOUDEN OUDE-MANNEN houden niet van de corrupte FED. Jonge anti-Fed-investeerders in goud, zilver en Bitcoin maken mensen slimmer, rijker, sterker tegen de Fed die werken voor Wall St en niet voor Main St.”

Twee andere bronnen bevestigen dit ook

Deze opvattingen over dat jongeren de voorkeur geven aan Bitcoin, terwijl ouderen op zoek gaan naar goud, werd onlangs ook al ondersteund door een enquête van The Tokenist. Het gaf aan dat jongere generaties de koningsmunt kochten of overwegen te kopen, terwijl degenen van 65 jaar en ouder zeiden dat goud zichzelf in de loop van de tijd heeft bewezen en dat het meer erkenning verdient.

Bovendien wees een Charles Schwab-rapport van vorig jaar erop dat millennials (geboren tussen het midden van de jaren tachtig en eind jaren negentig) vooral gesteld zijn op de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). In een poll zette de jonge generatie GBTC op de vijfde plek, als het gaat om de meest gebruikte beleggingsinstrumenten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!