Bitcoin Goud

Bitcoin en goud hebben hoge correlatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is veel gespeculeerd over de vermeende correlatie tussen Bitcoin (BTC) en de aandelenmarkt, maar volgens nieuwe gegevens bewegen Bitcoin en goud weer samen met elkaar.

In het laatste rapport van Coin Metrics is duidelijk te zien dat de correlatie tussen goud en Bitcoin vrij hoog is en dat dit de afgelopen maanden ook al het geval is geweest.

Bron: Coin Metrics

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, verloor Bitcoin tijdens de uitverkoop door COVID-19 meer dan de helft van zijn waarde en viel het naar de range van ~$4.000, terwijl goud handelde voor minder dan $1.500. De Bitcoin koers is echter sindsdien gestegen naar meer dan $9.000 en goud wordt momenteel verkocht voor meer dan $1.700.

De bovenstaande grafiek van Coin Metrics suggereert dat Bitcoin en goud in februari en maart respectievelijk hun laagste punten van het jaar (tot nu toe) bereikten, waarbij BTC in slechts een paar maanden meer dan de helft van zijn waarde verloor en goud enkele honderden dollars kwijtraakte. In de twee maanden die daarop volgden zouden beide activa echter naast elkaar stijgen, waarbij BTC de grens van $9.000 bereikte en het goud terugschoot boven $1.700.

Gegevens die in april zijn vrijgegeven van beleggingsfondsbeheerder VanEck ondersteunen dit. Het laat zien dat correlatie tussen Bitcoin en goud groot is, sinds de uitverkoop op de markt eind februari.

1xbit
Bron: VanEck

Van midden tot eind maart schoot de correlatie van Bitcoin met goud omhoog naar 0,47, waarbij 1 een sterke positieve correlatie is en -1 een sterke negatieve correlatie.

Eind april nam de correlatie tussen Bitcoin en goud toe tot 0,49, terwijl VanEck een year-to-date cijfer noteert van 0,42. Dit toont aan dat Bitcoin en goud het afgelopen jaar nauw met elkaar verbonden waren.

Maar dit is niet altijd zo geweest. Kijkend naar de relatie tussen Bitcoin en goud van 2012 tot maart 2020, is er geen correlatie tussen de twee activa – slechts 0,03. Dit komt waarschijnlijk door de enorme prijsstijging van Bitcoin in deze gehele periode.

VanEck zei hiet het volgende over:

“We merken op dat de correlatie van Bitcoin met traditionele activaklassen is begonnen toe te nemen tijdens de door COVID-19 veroorzaakte uitverkoop op wereldmarkten. Het meest opvallende is dat de correlatie van Bitcoin met goud nog nooit zo’n hoog niveau heeft bereikt. We denken dat dit zijn potentieel als ‘digitaal goud’ verder kan versterken.”

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin zijn potentieel als digitaal goud waarmaken? Laat het ons weten op onze socials!

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN